Flickan hade ont i magen och åkte till sjukhuset
Flickan rusades till sjukhuset i Spanien för de kraftiga smärtorna i magen. - Foto: Google Maps/TT (Montage)

11-åring kom till sjukhus med smärtor – var mitt uppe i förlossning

Den 11-åriga flickan hade kraftiga smärtor i magen och rusades till ett sjukhus i Spanien. Då visade det sig att hon var gravid, och mitt uppe i förlossningen.


I fredags kom en 11-årig flicka in till ett sjukhus i Murcia i Spanien. Det efter att hennes familj ringt en ambulans eftersom flickan hade kraftiga magsmärtor.

Men väl på sjukhuset visade det sig att smärtorna i själva verket var värkar och att flickan var höggravid och skulle föda barn.

Enligt uppgifter ska varken 11-åringen eller hennes familj ha vetat om att hon varit gravid. Efter förlossningen ska både mamman och hennes son må bra, enligt personalen på sjukhuset. 

Polisen informerades då det är rutin när en så ung person är gravid, det för att utreda om det handlar ett eventuellt övergrepp. 

Enligt The Sun utreder nu polisen om pappan till barnet är flickans 14-årige bror, som ska ha varit 13 år när hon blev gravid. Man kommer att göra ett DNA-test för att undersöka om misstankarna stämmer.

Enligt spanska The Local är 11-åringen inte den yngsta personen som fött barn i Spanien. År 2010 blev en tioåring flicka mamma i Jerez.

För ungefär två år sedan greps en man i Kina när han kom till sjukhuset med sin gravida "fru" och hennes svärmor. Mannen ska ha uppgett att hon var gravid i tredje månaden vid sjukhusbesöket, och att hon behövde göra en rutinkoll. 

Personalen insåg då hur gammal flickan egentligen var och larmade polisen. 

På sjukhuset visade det sig att mannens "fru" inte alls var 20 år som han hade uppgett, utan att hon i själva verket bara var 12 år gammal. 

Läs också: Gravida Savanna, 22, mördades brutalt – var vid medvetande när hennes barn skars ut.

Eller: Hon är Australiens yngsta mamma – gravid med sitt andra barn

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

idag 02:32
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.