Fredag 16 Apr
Stockholm

Mord, lögner och tortyr – här är sju hemska alla hjärtans dag-mord

Här är sju personer som mördat sin partner på alla hjärtans dag, bland annat mordet på Reeva Steenkamp av Oscar Pistorius.
Här är sju hemska mord som skett på alla hjärtans dag. Foto: TT/Wikipedia/Pixabay

Alla hjärtans dag är en vacker och minnesvärd dag för många, fylld med kärlek och romantik. Men för de här personerna skulle alla hjärtans dag bli den sista dagen i deras liv. Här är sju hemska mord som skett på alla hjärtans dag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

alla hjärtans dag 2001 beställde kirurgen John Hamilton en blombukett åt sin fru, trots att han visste att hon var död. Hamilton ringde till polisen och påstod att han kommit hem från en operation och hittat sin fru, Susan Hamilton, mördad.

Polisens undersökning visade att Susan strypts med två av makens slipsar och sedan blivit så brutalt misshandlad att hennes skallben krossats. Utifrån sett hade paret en stabil relation, men polisen anade snabbt oråd.

En av de fällande ledtrådarna var ett alla hjärtans dag-kort som Susan gett till John. I kortet skrev hon "Jag köpte detta kort för två veckor sedan, och jag antar att det inte är passande att ge dig längre. Men jag älskar dig, ändå. Ha en bra dag."

Susans familjemedlemmar avslöjade också att hon funderade på att lämna läkaren, efter att hon kommit på honom med att vänsterprassla med en strippa. 

Polisen hittade sen DNA tillhörande Susan i John Hamiltons bil och återfann smycken som John gömt i en underklädeslåda i ett försök att få mordet att se ut som ett rån. Bevisen var starka och läkaren dömdes slutligen för mordet. 

OS-medaljören sköt ihjäl sin flickvän

Oscar Pistorius och Reeva Steenkamp
Oscar Pistorius till vänster, Reeva Steenkamp till höger. Bildkälla: TT/Wikipedia

Innan 2013 var Oscar Pistorius mest känd för sin medaljvinst under OS 2004. Men på alla hjärtans dag samma år skulle den paralympiska stjärnan bli känd för något mycket mörkare, nämligen den iskalla skjutningen av flickvännen Reeva Steenkamp

En bestört Pistorius påstod först för polis att han misstagit sin modellflickvän Reeva för en inbrottstjuv i hans hem och sedan skjutit henne, i vad han trodde var självförsvar. 

Men snart skulle sms som Steenkamp skickat från sin mobil vittna om en mycket mörkare och aggressivare sida av Pistorius. Enligt hennes meddelanden tappade OS-medaljören ofta humöret och kunde få explosiva utbrott, där han också blev extremt våldsam. 

Oscar Pistorius dömdes för mordet och avtjänar idag ett trettonårigt fängelsestraff.

Pastorn som tog hjälp av Google 

På alla hjärtans dag för fem år sedan bestämde sig pastorn Nathan Leuthold att han inte längre ville vara tillsammans med sin fru. 

Men istället för att skilja sig, tyckte han att det var en bättre idé att mörda henne. 

Pastorn väntade hemma på frun, Denise Leuthold, medan hon var ute på ärenden. När hon klev in genom dörren sköt han henne sedan i ansiktet.

Efter mordet konstaterade polis att Nathan hade gjort hundratals internetsökningar för att lista ut bästa sättet att mörda någon och sedan göra sig av med kroppen. Han hade också Googlat hur mycket gift en människa tål och hur man tystast avfyrar en glock – samma pistol som hand använde för att döda sin fru med. 

Nathan Leuthold fälldes för mordet och dömdes till 80 års fängelse. 

Mördade sin man

Stacey Schoeck och Mr Results
Stacey Schoeck till vänster och "Mr Results" till höger. Bildkälla: Polisen Gainesville

Stacey Schoeck bestämde sig för att mörda sin man, men hon visste inte riktigt hur hon själv skulle göra det. Därför bestämde hon sig för att istället anställa personliga tränaren "Mr Results", någon hon visste skulle få jobbet gjort. 

Hon sa till sin man att hon ville att de skulle ge varandra sina alla hjärtans dag-kort i en offentlig park. I samma park väntade "Mr Results" på offret, som sköts till döds. "Mr Results" fick 10 000 dollar för mordet, vilket är ungefär 80 000 svenska kronor. 

Men eftersom hon hade planerat i stort sett hela mordet via telefon, kunde polisen ta del av det. Stacey dömdes till livstids fängelse, och även ”Mr Results” dömdes för mordet. 

Blev huggen 20 gånger av exet

Tiana Notice, 25, gjorde slut med hennes pojkvän James Carter på grund av hans våldsamma beteende, något som Carter inte ville acceptera. Trots besöksförbud fortsatte han kontakta henne via meddelanden, samtal och mail. 

Han fortsatte också att trakassera Tiana utanför hennes hem och till och med på hennes arbetsplats. Och när han inte längre kunde göra det, började han skriva våldsamma brev till henne.TIden efter att de gjort slut verkade hans beteende växla mellan fientligt och ursäktande. 

När det till slut blev för mycket för Tiana gick hon till polisen och visade ett av mailen som James hade skickat, vilket gjorde att de bestämde sig att gripa honom för att ha brutit mot besöksförbudet. 

Tyvärr agerade de försent. 

På alla hjärtans dag 2009 hittades Tiana mördad, med över 20 knivhugg av James Carter. Carter dömdes till 60 års fängelse.

Blev torterade till döds

Jesse Mcbane Patricia Mann
Bildkälla: Flickr

På alla hjärtans dag 1971 bestämde sig Jesse McBane, 19, och Patricia Mann, 20, att gå på en alla hjärtans dag-fest tillsammans. Men ingen av dem kom hem den kvällen. Den alla hjärtans dagen kom att bli paret sista dag. 

Till en början ignorerade polisen fallet, eftersom de antog att parera hade rymt tillsammans. Polisen inledde en undersökning, som dock inte ledde någonstans – förrän några veckor senare. 

Jesse och Patricias kroppar hittades, bundna mot ett träd. Märken på deras nackar och kroppar indikerade på att ett rep hade dragits och sedan lösgjorts flera gånger om, som en form av tortyr.

Än idag vet inte polisen vem som mördade dem. 

Mördade sin fru

På alla hjärtans dag 2007 berättade Stephan Grant för lokalpolisen att hans fru Tara Lynn Grant var försvunnen. Efter att ha intervjuat Stephen upptäckte polisen ett mellanrum på fem dagar mellan när hon ”försvann” och när han rapporterade henne saknad. 

Stephan anklagade polisen för trakasserier. Men i mars när polisen gick in hos honom med en husrannsakan fann de delar av frun på parets garagegolv. Först hade Grant dumpat fruns kropp i en park, men ångrade sig sedan och flyttade tillbaka kroppen till sitt garage när han hörde att polisen skulle söka i parken. 

Stephan flydde men efter att ha spårat ett samtal som han ringt till sin syster hittade de honom. Han erkände senare att han hade strypt sin fru till döds och dömdes till 50 års fängelse.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Firar du alla hjärtans dag?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela