Måndag 19 Apr
Stockholm

Kianni sökte upp sin spermadonator – hittade fyrtio syskon

Kianni har över 40 syskon efter att en spermadonation gått fel.
Spermadonation. Foto: Instagram

Kianni Arroyo letade upp mannen som donerat sperma till hennes mamma men hittade hon mer än så. Han hade donerat en hel del vilket resulterade i att hon på köpet fått fyrtio syskon.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Du har säkert hört om historier där syskon hittat varandra efter flera år isär. Det är hjärtgripande och riktigt fint. Ofta lämnas inte ett öga torrt.

Nyheter24 har till exempel skrivit om trillingarna Robert, David och Eddie som separerades vid födseln som en del av ett socialt experiment. När de var vuxna hittade de varandra av en slump och konfronterades av sanningen. 

Läs mer om det något speciella fallet HÄR

Att få reda på att man är en trilling måste vara en mycket speciell känsla. Men tänk dig om du skulle hitta ännu fler än så!

21-åriga Kianni Arroyo från USA kom till genom en spermadonation från en man, som vill vara anonym, som tydligen donerat en hel del. 

När hon var 18 år gammal bestämde hon sig för att söka upp sin biologiska far. Hon hittade honom men också mycket mer. Hittills har hon hittat 40 halvsyskon. Varav 30 av dem var personer som ville ha kontakt med henne. 

Spermadonator
Fem av Kiannis halvsyskon. Bildkälla: Instagram

Eftersom att Kianni växte upp med en ensamstående mamma och inga syskon så blev det verkligen en jackpott. 

– Jag har min mamma för mig själv och med det också fördelarna med det. Men om jag någonsin känner för att ha lite sällskap eller vill spendera tid med familjemedlemmar i samma ålder så har jag verkligen möjligheten tack vare alla halvbröder och systrar. 

I USA är det egentligen menat att en spermadonator bara ska kunna donera till 15-20 familjer. Men i detta fall så råkade registret raderas och Kiannis pappa lyckades börja om från början. 

Hennes biologiska far har hon träffat tre gånger under åren och till Metro Uk beskriver hon honom som "en cool och chill kille". 

Första syskonet som Kianni träffade var då 20-åriga Joanna som bara bodde längre ner på gatan! Till Metro Uk beskriver hon relationen som speciell. 

– Även fast vi aldrig hade träffats förut så var det faktum att vi delar pappa en gemensam grund som gav oss ett speciellt band. Vilket gjorde att vi blev bekväma med varandra. 

Sen dess har Kianni rest runt och träffat ett flertal av hennes syskon som bor tvärs över jordkloten. Ja till och med i Australien. 

Spermadonation
Sex av Kiannis halvsyskon. Bildkälla: Instagram

På sin Instagram delar hon med sig av bilder och uppdateringar kring hennes nu STORA familj. På bilderna syns tvillingar, små barn och tonåringar i samma ålder. 

Och Kianni själv verkar överlycklig över hennes massiva familj. Många av syskonen träffar hon dessutom flera gånger per år. 

Skulle det kunna hända i Sverige?

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur det går till när en donerar sperma. Då berättade Anna-Karin Lind, medicinsk chef på IVF-kliniken i Umeå, att det finns riktlinjer när det kommer till hur mycket en får donera.

– En donator får ge upphov till barn i sex familjer, sen kan det vara flera barn i samma familj från samma donator, säger Anna-Karin Lind till Nyheter24.

Mer om hur du donerar sperma kan du läsa om HÄR.

TV: Donna fick reda på att föräldrarna var syskon: "Jag hatar dem"

Läs också om Ari som råkade glömma nämna för sin fru att han hade hela 22 barn

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du syskon?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela