Coca-Cola och festande vänner
Coca-Cola ska nu ge sig in i alkoholbranschen. - Foto: TT

För första gången någonsin – nu börjar Coca-Cola sälja alkohol

Gillar du Coca-Cola? Då kanske deras nya dryck kan intressera dig. Läskgiganten planerar nu att lansera sin första alkoholhaltiga dryck i Japan.


Vad tänker du på när jag säger Life, Vanilla, Cherry och Zero? Förutom E-type, Ice, Neneh och hunden från The Nightmare Before Christmas så är de alla också olika slags Coca-Cola-sorter

Bild: TT

Nu planerar Coca-Cola att expandera sin verksamhet genom att lansera sin första alkoholhaltiga dryck någonsin, enligt Financial Times.

Du undrar ju säkerligen nu: Hur lägger jag vantarna på den här drycken? Tja – har du vägarna förbi Japan så ska det nog inte vara ett problem.

I Sverige? Dessvärre lönnlöst.

– Coca-Cola har alltid fokuserat på helt icke-alkoholhaltiga drycker och det är ett blygsamt experiment på en liten del av vår marknad, säger Jorge Garduño, chef för Coca-Colas Japan-verksamhet, i ett uttalande. 

En snabbt växande marknad

Just alkoläsk i Japan är en otroligt snabbt växande marknad och har sedan 2013 växt i popularitet med cirka 25 procent per år. 

Dryckerna brukar innehålla en procenthalt på mellan 3 och 8 procent – så variationen är allt från en folköl till en stor stark.

Chu-Hi kommer Coca-Colas variant att heta.

Och nu med intåget av Coca-Cola så får vi se om den procenten, i popularitet alltså, fortsätter att stiga i den raska takten. 

Ingen succé ännu

I nuläget har drycken ännu inte slagit igenom på den Japanska marknaden. 

Det ligger nämligen ett experimentellt tillvägagångssätt bakom succén där stora destillerier har testat en hel del ganska märkliga smaker för att hitta det rätta för kunden. 

Några av smakerna som de har testat genom åren har varit yoghurt, vild basilika och körsbär.

Ja – hur det än går så är det väldigt spännande! Vem vet, en dag kanske vi kan handla Chu-Hi på systembolaget här i Sverige.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du Coca-Cola?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Man död i villabrand

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.

Sveriges Radio har tekniska problem

1 timme sedan
Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

1 timme sedan
Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.