Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gillar du Pepsi och din partner Cola? Då kan det vara kört

- 17/08/2017, 13:25 -

Har du och din partner olika smak? Då bör ni ta ett allvarligt snack innan det är försent.

Gillar du Pepsi och din partner Coca-cola?? Tycker du om Felix tomatketchup och din parter föredrar Heinz? Då kan ert förhållande ligga risigt till. 

En ny studie gjord vid Duke University, publicerad i Journal of Consumer Researchvisar att olika smak kan påverka ert förhållande negativt, mer än vad era personlighetsdrag och intressen gör. 

Folk tror att kompatibilitet mellan par handlar om att de har samma typ av bakgrund, tro eller utbildning. I själva verket är det inte det som spelar roll för att uppnå en sund relation utan det är samspelet i valet av smak. 

Forskarna tycks ha funnit en koppling mellan smak och lycka eller makt i förhållanden. Partnern som är mindre dominant har en tendens att acceptera sin partners val av livsmedel, exempelvis mörkrostat kaffe eller mellanrostat kaffe, vilket kan leda till att den personen inte är lika lycklig. 

Bildkälla: Pixabay

I början av en relation har man oftast en tendens att göra sin partner nöjd och sätt dig själv i andra hand, men det kan bidra till en del problem. Därför bör du och din partner prata ut om vad du respektive den föredrar för att slippa problem senare i relationen. 

TV: Sju meningar du borde hålla koll på om din partner säger