Onsdag 30 Nov
Stockholm

Hunden Kokito låstes in i handbagageutrymmet på flyget – dog

Familjen Castano tvingades ha sin hund i handbagageutrymmet
Familjens hund Kokito var bara tio månader när han dog. Foto: Faksimil Twitter/Facebook/instagram

När Catalina Castano skulle flyga med sin familj hem till New York envisades flygvärdinnan att placera väskan i utrymmet ovanför passagerarsätena. Det blev hunden Kotikos sista resa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Om du har ett kärt husdjur vet du säkert hur bökigt det kan vara att resa med dem. De är tillåtna ombord på både tåg och flyg, men det finns sällan en specifik plats för dem. Något som faktiskt kan sluta riktigt illa.

I måndags flög Catalina Castano från Houston där hon besökt sin man, hem till New York. Med sig hade hon sin elvaåriga dotter, sin två månader gamla son och hundvalpen Kokito.

Kokito. Bild: Faksimil Instagram

Det blev Kokitos sista resa någonsin. 

Catalina bar den lille bulldogen i en transportväska (som är anpassad för djur) och placerade denna under sätet framför, precis som med annat handbagage. En flygvärdinna från United Airlines ville dock inte låta Kokito ligga där, utan insisterade på att Catalina skulle lägga honom i bagageutrymmet ovanför sätena – med stängda luckor.

Väskan med Kokito placerades i bagageutrymmet ovanför passagerarna. Bilden är en genrebild. Bild: TT

Enligt Catalinas man Brayan bad hon flera gånger om att få ha Kokito vid sina fötter.

– Flygvärdinnan ville inte tillåta henne ha Kokito vid fötterna och försäkrade henne om att det inte skulle vara någon fara med honom. Det kan även vittnen intyga, säger Brayan till Buzzfeed. 

Enligt medpassageraren Maggie Gremminger försökte Catalina flera gånger förklara att hennes hund låg i väskan. 

– Det diskuterades fram och tillbaka men till slut övertalade flygvärdinnan henne att flytta upp transporten. Jag och mannen bredvid mig kollade på varandra för om det vi såg verkligen var sant. Båda såg att det uppenbart var en hund i väskan, och var helt paffa av att den placerades ovanför. 

"De insisterade på att valpen låstes in i tre timmar utan något luftflöde" skriver June Lara, som satt bakom familjen Castano i planet, och bevittnade händelsen.

Kokito. Bild: TT

Eftersom det var mycket turbulens under flygresan hade Catalina aldrig möjlighet att ställa sig upp och kolla till Kokito. Det var först när planet hade landat, efter tre timmars flygresa, som familjen upptäckte att Kokito hade dött. 

Catalina var helt förkrossad. Dottern grät. En främling erbjöd sig att hålla den nyfödda sonen medan Catalina vaggade den döda hunden fram och tillbaka. Det var en plats full av sorg.

Familjen Castano var helt förkrossade. Bild: Faksimil Twitter

Även flygvärdinnan ska ha varit chockad av händelsen, vittnar Maggie Gremminger. 

Flygvärdinnan menade att hon inte kände till att det var en hund i väskan, och att om hon hade vetat det hade hon aldrig bett de placera väskan ovanför sätena, skrev hon på sin Instagramstory.

Flygbolaget United känner till och beklagar händelsen.

"Vi tar fullt ansvar för den här tragedin och vill uttrycka våra djupaste kondoleanser till familjen och vill erbjuda vårt stöd. Vi håller på just nu att utreda vad som hänt för att förebygga att något liknande inträffar någonsin igen," skriver flygbolaget i ett pressmeddelande enligt Buzzfeed.

Det är inte första gången United Airlines är i blåsväder. Faktum är att de har varit det ganska mycket. Läs om när flygbolaget ringde polisen för att ett par hade tagit fel platser eller släpade ut en man från flyget efter att själva ha råkat sälja för många flygbiljetter.

Läs även om Bethany som misstänks ha dödats av sina hundar.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du rest med ditt husdjur?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.