Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

24-åring förföljdes på joggingturen – fångade allt på film

- 21/03/2018, 23:06 -

24-åriga McKenzie Smalley förföljdes av en främmande man i en bil. Trots att hon konfronterade mannen och bad honom lämna henne ifred så fortsatte han. Nu sprids videon hon filmade via Snapchat världen över.

Rädslan finns inom de flesta. Att gå i mörkret på öppen gata tycker de flesta är obehagligt. Mitt på ljusa dagen? Då ska det inte finnas anledning till mycket oro. 

Eller? 

För 24-åriga amerikanska McKenzie Smalley blev morgonjoggen allt annat än en trevlig upplevelse. Mitt under joggingrundan upptäckte hon att hon förföljdes av en man i bil, som sedan fortsatte förfölja henne – under hela joggingturen. 

När hon fick ett meddelande från en vän på Snapchat bestämde hon sig för att svara med en video på mannen. Sedan fortsatte hon filma hela händelseförloppet, skriver NY post.

"Det ni inte ser i videon är när jag säger till honom flera gånger att snälla sluta följa efter mig, när jag tittar på andra bilförare och säger 'jag känner inte den här mannen' och när ingen hjälper mig", säger McKenzie i videon. 

Stalkning
Skärmdump från videon. Bildkälla: Snapchat

Mannen, som ska ha varit i 30 års åldern, följde efter henne med bil och skrek efter henne. Bland annat att hon skulle stanna och prata med honom. 

När han senare parkerade bilen så passade McKenzie på att springa från bilen och lyckades skaka av honom. 

Men det var inte bara själva momentet att hon blev jagad som skrämde henne. Utan att inga av förbipasserande lade märke till hennes "rop på hjälp". 

Hon avslutar videosarna med "Om du ser någon som visar att de vill ha hjälp så hjälp då."

– Se hela videon i spelaren ovan – 

TV: Martin Timell om stalkingen: "Ska inte komma undan, din jävel!"

Läs också om vad du bör göra om du utsätts för en stalker

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du blivit förföljd någon gång?