Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här fångas lastbilschaufförens galna omkörning på film

Nyheter | 22/03/2018 21:44

Danska lastbilschauffören Asbjørn Vester hade aldrig sett något liknande under de 30 år han kört. På video lyckades han fånga en lastbil som körde om – i motsatt riktning.

Det finns omkörningar och så finns det OMKÖRNINGAR. Som inte bara är olagligt och sjukt obehagliga utan också LIVSFARLIGA. Regeln är att försöka hålla sig i rätt körriktning så mycket som möjligt.. 

Men det är det ju självklart inte alla som gör. 

Danska lastbilschauffören Asbjørn Vester lyckades fånga just en sådan omkörning på film under en långkörning. Sedan la han upp videon på Facebook. 

– Jag har inget intresse i att försöka få föraren att förlora sitt körkort, det här är inte hämnd heller utan jag tycker att folk borde se det. Och jag tycker såklart att liknande händelser måste stoppas. Det hände inget denna gång men det betyder inte att det är okej, säger Asbjørn till HSFO.

Han berättar också att han var rädd för sitt liv under händelsen. 

Galen omkörning
Skärmdump från videon. Bildkälla: Youtube

Föraren blev förhörd av polisen och ska ha fått både böter och varning. Men körkortet fick han behålla. Till HSFO berättar förarens chef att föraren hade mer kontroll än vad en kan tro. 

– Jag har sett videon själv, och jag vill säga att min chaufför har en överblick över situationen när han drar ut och kör om. Man måste tänka att en lastbilschaufför har bra utsikt uppe i hytten och har därför bättre förutsättningar att fatta sådana beslut, säger Steffen Ludvigsen.

Facebookvideon sågs av över 300 000 gånger innan den plockades bort. Nu har videon över 150 000 spelningar på Youtube. Många kommenterar att mannen kör livsfarligt och att han förtjänar att få sparken.

Trots att han fick behålla körkortet och att situationen, enligt arbetsgivaren, ska ha varit under kontroll så ser det väldigt läskigt ut! 

Se hela videon i spelaren ovan!

TV: Tjuvarna riskerar livet – rånar lastbilen i farten

Läs också om att Stefan Löfven varit med i en trafikolycka

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är det här bland det galnaste du sett?