Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sjuka konspirationsteorin sprids över världen: Finland finns inte

- 30/03/2018, 18:33 -

Det finns faktiskt personer som tror att de som bor i Finland FAKTISKT bor i Sverige, eftersom Finland skulle vara en yta av öppet hav. Japp, du läste rätt den konspirationsteorin sprids nu över världen.

Norden består av Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Det är ju sedan gammalt. Eller? 

Men vad sägs om en konspirationsteorin som säger att Finland faktiskt inte existerar? Ja, du läste rätt och ja, det finns faktiskt dem som tror på den konspirationsteorin.

De menar alltså att Finland skulle vara en yta av öppet hav och att personerna i Finland faktiskt bor i Sverige. Hur det kommer sig att vi tror att Finland finns?

Ryssland och Japan ska ha hittat på landet under andra världskriget för att Japan skulle kunna fiska där och sälja det till Ryssland utan att bryta mot några lagar. Smart? Kanske för smart...

De tror att personerna som sägs bo i Finland istället bor i östra Sverige eller västra Ryssland och Estland. Och nej GPS-signalerna kommer visar fel. De har de (Ryssland och Japan) ju sett till, skriver Metro UK. 

Konspirationsteori
Finland kanske inte finns. Bildkälla: TT

Andra länder ska ha spelat med i Japans och Ryssland lilla spel eftersom att de inte ville hamna på Sovjets dåliga sida under andra världskriget. Och som lojala vänner till de båda länderna har de spelat med sedan dess. 

Ett utopiskt land med ett av världens bästa skolsystem och bastu ska alltså inte finnas. Det är en illusion och osanning. 

Och om du undrar om namnet Finland? Fiskar har ”fins”, alltså fenor. 

Du kanske också vill läsa om 5 konspirationsteorier som visade sig vara sanna? Det kan du göra här

På tal om Finland, har du hört talas om ön "supershe"? Det är en ö utanför Finlands kust som öppnar i juni. Men varför är den så speciell undrar du kanske? Det är nämligen så att bara kvinnor får besöka den. Ja, du läste rätt på "supershe" är inte män välkomna – här kan du läsa mer om ön

TV: Se när tornadon drar in över Norge – lyfter ett fotbollsmål

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.