Sjuka konspirationsteorin sprids över världen: Finland finns inte
Sjuka konspirationsteorin sprids över världen: Finland finns inte - Foto: TT

Sjuka konspirationsteorin sprids över världen: Finland finns inte

Det finns faktiskt personer som tror att de som bor i Finland FAKTISKT bor i Sverige, eftersom Finland skulle vara en yta av öppet hav. Japp, du läste rätt den konspirationsteorin sprids nu över världen.


Norden består av Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Det är ju sedan gammalt. Eller? 

Men vad sägs om en konspirationsteorin som säger att Finland faktiskt inte existerar? Ja, du läste rätt och ja, det finns faktiskt dem som tror på den konspirationsteorin.

De menar alltså att Finland skulle vara en yta av öppet hav och att personerna i Finland faktiskt bor i Sverige. Hur det kommer sig att vi tror att Finland finns?

Ryssland och Japan ska ha hittat på landet under andra världskriget för att Japan skulle kunna fiska där och sälja det till Ryssland utan att bryta mot några lagar. Smart? Kanske för smart...

De tror att personerna som sägs bo i Finland istället bor i östra Sverige eller västra Ryssland och Estland. Och nej GPS-signalerna kommer visar fel. De har de (Ryssland och Japan) ju sett till, skriver Metro UK. 

Finland kanske inte finns. Bildkälla: TT

Andra länder ska ha spelat med i Japans och Ryssland lilla spel eftersom att de inte ville hamna på Sovjets dåliga sida under andra världskriget. Och som lojala vänner till de båda länderna har de spelat med sedan dess. 

Ett utopiskt land med ett av världens bästa skolsystem och bastu ska alltså inte finnas. Det är en illusion och osanning. 

Och om du undrar om namnet Finland? Fiskar har ”fins”, alltså fenor. 

Du kanske också vill läsa om 5 konspirationsteorier som visade sig vara sanna? Det kan du göra här

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Finns Finland?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Cloetta stoppar choklad

Godistillverkaren Cloetta stoppar färdiga produkter i sitt lager sedan deras råvaruleverantör informerat dem om ett misstänkt problem med en produkt.

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

1 timme sedan
Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

1 timme sedan
Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

1 timme sedan
Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.