Torsdag 2 Dec
Stockholm

Jenelle injicerade silikon i rumpan – då började mardrömmen

Jenelles la in silikon i rumpan – det slutade som en mardröm
Nu vill 36-åringen varna andra efter det som hände henne. Foto: Jenelle Salazar Butler/Instagram

För ungefär åtta år sedan gjorde idag 36-årige Jenelle Salazar Butler ett skönhetsingrepp. Men valet hon gjorde 2010, som hon ångrar idag – blev en mardröm.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var 2010 som idag 36-åriga Jenelle Salazar Butler från USA mötte en man på ett hotellrum för att göra silikoninjektioner i rumpan. 

Nu hoppas Jenelle att hennes historia – som slutade som en mardröm – kan bli en varning för andra kvinnor, så att de inte begår samma misstag som hon gjorde.

Efter att ha fått sitt andra barn så blev Jenelles självkänsla sämre och hon kände sig deprimerad. Så hon bestämde sig för att lägga in silikon i rumpan eftersom hon hört om andra som gjort det och varit nöjda med resultatet. 

Men hon gjorde det inte på en godkänd klinik, utan träffade en man på ett hotellrum och betalade honom 2 000 dollar i kontanter.

– Hade jag gjort någon forskning innan, hade jag insett att silikoninjektioner inte är FDA-godkända och kvinnor har dött av liknande ingrepp, som ofta utförs i icke-sterila miljöer, säger hon till Cosmopolitan. 

38-åriga Jenelle. Bildkälla: Instagram/getbodiedbyj

Men väl där så oroade hon sig inte för några konsekvenser och gick med på ingreppet. Det tog ungefär en timme och efteråt hade hon riktigt ont. Efter ingreppet fick hon ligga på mage och för att förhindra silikonet från att bli hårt skulle hon masseras regelbundet de kommande 48 timmarna. 

Det första året efter ingreppet var Jenelle nöjd med resultatet. Men det förändrades några år senare. På Instagram, där hon snabbt fick många följare, kritiserades hon eftersom hon var personlig tränare och ville inspirera andra att uppnå naturliga resultat, men samtidigt gjort ett ingrepp själv.  

Hon började googla kring att avlägsna silikonet och det var då hon insåg att det valet hon gjorde 2010 var riktigt farligt. Kvinnor hade dött av samma sak och andras ryggar hade tagit kraftig skada. Ungefär vid den tiden började även de fysiska konsekvenserna att visa sig för Jenelle. Huden blev röd och började klia, hon fick konstiga utbuktningar och ärrvävnad växte runt silikonet. 

Jenelle kunde heller inte sitta ner i mer än en till två timmar innan det började göra ont. Hon bestämde sig då för att ta bort det helt. Hon hittade en certifierad plastikkirurg som kunde göra det för 17 000 dollar. 

Jenelle vill varna andra från att göra injektioner någon annanstans än hos certifierade kliniker. Bildkälla: Jenelle Salazar Butle

Hon bestämde sig även för att dela med sig av sin resa och var med i tv-programmet The Doctors, som även erbjöd sig att betala för operationen. Istället för två timmar, tog den sex timmar och hon förlorade en stor mängd blod. 

Det tog flera veckor att komma upp på fötterna igen efter operationen och det gjorde även väldigt ont. 

– Min naturliga rumpa var bättre än den jag har nu. Hade jag omfamnat min figur så hade jag inte riskerat mitt liv som jag gjorde. Jag hoppas att andra kvinnor undviker att göra samma dumma val. Det är löjligt vad vi gör när vi inte älskar oss själva, säger Jenelle till Cosmopolitan

Jenelle efter operationen. Bildkälla: Instagram/getbodiedbyj

Du kanske också vill läsa om modellen som sprutade in plast i rumpan, som började ruttna. Det kan du läsa mer om här

Läs också: Pixee Fox har gjort 16 plastikoperationer: "Jag vill se hur långt jag kan gå"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du gjort ett skönhetsingrepp?
Tack för din röst!
Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela