Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

14 ungdomar döda efter bussolycka i Kanada – det här vet vi

Nyheter | 07/04/2018 13:27

Under fredagen kraschade en buss i Kanada – ombord fanns ungdomar på väg till en Hockeymatch. 14 av de 28 ombord förlorade sina liv i den fruktansvärda olyckan.

Det kanadensiska hockeyklubben Humboldt Broncos juniorlag var på väg till en match mot laget Nipawin Hawks när bussen de färdades i krockade med en lastbil. 

28 personer befann sig på bussen – de flesta i åldrarna 16 till 21. Krocken var så allvarlig att 14 personer förlorade sina liv. De resterade 14 är på sjukhus. Tre av de skadade är i kritiskt tillstånd, skriver BBC.

Hockey bussolycka
Bild tagen dagar innan olyckan. Bildkälla: Twitter

Bussen ska ha blivit helt demolerad efter olyckan och behövdes lyftas från platsen med hjälp av en kran. Ett informations- och stödcenter öppnades i en kyrka för anhöriga under helgen. 

Myles Shumlanski, pappa till en spelarna i laget, berättade för The star phoneix hur de kom till platsen och försökte hjälpa. 

– Det var en katastrof, säger Myles till tidningen. 

Bussolycka Kanada
Lagkamrater håller i handen på sjukhuset. Bildkälla: Twitter

Darren Opp, medlem i organisationen beskrev för tidningen hur mammor och pappor satt i centret och väntade på att få svar på om deras barn hade överlevt. 

– Det var fruktansvärd bara fruktansvärt.

Efter den hemska olyckan gick Kanadas premiärminister Justin Trudeau ut på Twitter och beklagade händelsen. 

Justin Trudeau
Justin Trudeau på Twitter efter olyckan. Bildkälla: Twitter

"Jag kan inte föreställa mig vad alla dessa föräldrar går igenom och mitt hjärta går ut till alla som påverkats av denna fruktansvärda tragedi. I Humboldt och runt omkring."

Andra hockeylag världen om har också varit snabba med att visa stöd efter olyckan som tog flera unga liv. Bland annat de stora lagen New York rangers och Toronto maple leafs. 

Ännu har inte polisen gått ut med namn på offren. Den finns anledning att tro att alla anhöriga inte är informerade. skriver BBC.

TV: Ash pappa dog  – nu har han släppt videon som visar bilolyckan

Läs också om 6 hemska bussolyckor som skakat Sverige genom tiderna.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.