Åtta poliser i Argentina skyllde på att möss snott från deras förråd.
Argentina polis - Foto: TT/Pixabay

Poliser påstod att möss ätit upp all försvunnen marijuana

När nästan ett halvt ton marijuana försvunnit från polisens förråd i Argentina var några poliser snabba med en ursäkt... "mössen har ätit upp allt". Nu får åtta poliser sparken.


Du kommer säkert ihåg när du var liten och skyllde ifrån dig på ett syskon när du snott från kakburken. "Mamma det var faktiskt inte jag!". Du lärde dig också att sanningen snabbt kom fram. Hur smidig du än trodde att du var...

Dessa åtta poliser från Argentina tog inte med sig den läxan från barndomen. De snodde, skyllde på någon annan och blev tagna på sängen rejält. 

När det saknades nästan ett halvt ton marijuana från polisens förråd började polisen Emilio Portero, misstänka att en och annan polis varit och norpat från gömman, skriver Metro Uk. 

Är du polis bör du hålla dig till sanningen. Bildkälla: TT

Och han hade rätt! Under de två åren som marijuanan förvarats på platsen så hade flera poliser tagit sig friheter. Misstankarna riktades snabbt mot Javier Specia som slutat som polis 2017. 

Han och tre av hans underordnade ställdes inför rätta. Inte går det för sig att polisen röker det som de själva tagit och gripit personer för! 

Men inte erkände poliserna deras brott icke. Istället skyllde det allt på möss. De hade ju självklart ätit upp all marijuana! 

Det verkar dock inte riktigt stämma. En expert förklarade under rättegången att möss aldrig skulle få för sig att äta marijuana. Det är liksom inte deras typ av sysselsättning. Det skulle dessutom varit omöjligt för möss att äta så mycket som saknats.

Hittills har åtta poliser blivit av med sina jobb och i maj ska ytterligare fyra poliser tas till rättegång, skriver Metro Uk.

Det ser inte ljust ut för poliserna som tydligen ljög en hel del. Och stackars möss! Som inte kunde försvara sig. 

TV: Mamman anmälde Rebekah, 22, försvunnen – sen såg någon henne på tv

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du polisen talade sanningen?
Tack för din röst!