Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisens varning: Pedofiler letar upp barn i spelet Fortnite

Nyheter | 14/04/2018 22:28

I Storbritannien varnar experter föräldrar för det populära spelet dataspelet Fortnite. Anledningen? Många barn har blivit kontaktade av pedofiler i spelet.

Spelet Fortnite är populärt för både stora och små. Det är ett överlevnadsspel som en spelar med andra personer. Ofta chattar och pratar spelare med varandra i spelet. Chattfunktionen går inte att stänga av – vilket fått kritik.

Nu varnar "National Crime Agency" i Storbritannien för det populära spelet. Agenturen, som framför allt jobbar med organiserad brottslighet, har upptäckt att pedofiler söker sig till barn i spelet. Detta efter flera anmälningar från föräldrar, skriver Metro Uk. 

Vissa av barnen ska ha blivit kontaktade av äldre personer medan en del ska hört sexuella inviter i spelet. Ett barn ska ha blivit erbjuden 500 svenska kronor för en sexakt, skriver Daily mail. 

Fortnite
Agenturen på Twitter. Bildkälla: Twitter

"Fortnite är väldigt populärt bland barn och tonåringar i landet. Den kommer med både chatt att skriva i och prata i som inte går att stänga av. Så det är viktigt att föräldrar och lärare förstår riskerna som finns med spelet så att det går till säkert", skriver de på Twitter. 

Myndigheten uppmanar sedan föräldrar att spela spelet med sin barn för att få en känsla av varför spelet är så populärt och hur klimatet är för att skydda barn mot förövare som infiltrerat spelet, skriver Metro Uk.

Hittills har ingen svensk myndighet varnat för spelet, men eftersom spelet spelas internationellt så gäller varningen även svenska föräldrar. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om hemliga forumet där pedofiler samlas för att att köpa och sälja bland annat sömnpiller gömda i godis – läs mer om det här.

TV: Snart dags att byta till sommardäck – nu kommer varningen

Läs också om vad polisen aldrig vill att du säger till ditt barn

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Håller du med?