Fredag 3 Dec
Stockholm

Skrämmande larmet från Marocko: Hundar dödas inför fotbolls-VM

Skrämmande larm från Marocko
Skrämmande larmet från Marocko: Hundar dödas inför fotbolls-VM. Foto: Faksimil Facebook/TT

Om ett par dagar ska Fifa-inspektörer besöka staden Adadir i Marocko. Landet har ansökt om att bli värdland för fotbolls-VM 2026. Men nu berättar vittnen att herrelösa hundar skjuts ihjäl på nätterna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Marocko har ansökt om att bli värdland för fotbolls-VM 2026 och inspektörer från Fifa ska besöka Adadir i sydvästra Marocko mellan den 17 och 18 april. 

Men inför besöket har det kommit skrämmande larm om att herrelösa hundar skjuts ihjäl, rapporterar Huffington Post. 

Enligt flera vittnen ska beväpnade män gått runt på kvällarna och skjutit hundar för att "städa upp stadsbilden" beskriver de för tidningen. En person har även publicerat bilder på Facebook, där man bland annat ser blod på backen. 

Hundar skjuts ihjäl inför fotbolls-VM. Bildkälla: Faksimil Facebook

En kvinna, som bor en bit ifrån staden Agadir, berättar att hundarna är tama och att de uppskattas av av många som bor där. Enligt henne har mellan 50-70 hundar dödats varje natt sedan ungefär en vecka tillbaka. 

– De är väldigt tama, alla kan deras namn, de följer med oss till stranden, till restaurangen, de eskorterar oss på kvällarna, säger kvinnan till tidningen 20 Minutes. 

Uppgifterna om att hundarna dödas inför VM är dock något som förnekats av myndigheterna. Enligt en anonym källa så menar myndigheterna att hundarna fångas in för att bli steriliserade, inte för att dödas.

Nyligen skrev Nyheter24 om hunden Terry som blev ihjälbiten under en promenad med rastningsfirman. Hans ägare Martin fick ett samtal från företaget som sa att han var tvungen att komma hem. 

När han kom hem möttes han av synen av hunden som låg blodig på en handduk i hallen. Här kan du läsa mer om det.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera
Kopiera länk
Dela