Måndag 20 Sep
Stockholm

64-årige slår Don Gorske har sjukt världsrekord – i Big Mac-ätning

Don Gorske har ätit 30 000 Big Macs.
Nu slår Don Gorske rekord – han har ätit 30 000 Big Macs!. Foto: Bildkälla: Facebook/Unsplash

Vi känner alla någon som jämt hänger på Donken. Men någon som är på McDonalds oftare än de flesta är 64-årige Don Gorske som i söndags åt sin 30 000 Big Mac – och slog världsrekord.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Älskar du McDonalds?? Då har du och 64-årige Don Gorske från Wisconsin USA något gemensamt. 

För han ÄLSKAR verkligen McDonalds. Så mycket att han under sin livstid lyckats äta hela 30 000 Big Macs. 

Ja du läste rätt. 30 000 Big Macs. Det innebär 60 000 McDonaldsbiffar och 90 000 hamburgarbröd. Och då har vi inte ens räknat med andra burgare som kan ha slinkit ner under åren. 

I och med sin 30 000:e burgare nådde också Don en enorm milstolpe. Han slog nämligen världsrekord i flest ätna Big Macs i skrivna världshistorien. Tidigare världsrekordet låg på 28 788 och nåddes 2016 av...  Ja, du gissade rätt – Don själv.

Nu kanske du blir sugen på att försöka slå Dons rekord, vilket faktiskt är möjligt, så länge du är ok med att det kommer ta 46 år. Det är nämligen så lång tid som det tagit Don att äta alla Big Macs.  

Hur ser en man som ägnat 46 år åt att äta Big Macs ut kan man ju undra. 

Jo, så här. 

Don Gorske mumsar på en Big Mac. Bildkälla: Facebook

När man nått 30 000 kan man ju tänka att man kanske skulle vara nöjd, men Don ser redan fram emot nästa milstolpe. Han har nämligen räknat ut att det kommer ta 14 år för honom att nå 40 000 burgare. 

Don förklarar att han har sitt att tacka för att han så noggrant kunnat dokumentera sin förtäring av de smarriga burgarna. 

– Jag vet inte riktigt om man firar 35 000, och jag skulle gissa på att jag når 40 000 om cirka 14 år. Men vi får helt enkelt se hur jag mår då, säger en glad Don i en intervju med WBAY

Hur ser hälsan ut?

Något som känns naturligt att undra, när man hör att någon ätit 30 000 Big Macs, är hur personens hälsa ser ut. Svaret är nog inte vad du tror. 

Enligt Don själv är det faktiskt så att hälsan är på tipp topp. 

– Vissa kan skämta med mig så klart, men det har aldrig gjort mig något. Vid min sista hälsokoll hos läkaren så hade jag lågt kolesterolvärde  och mitt blodtryck såg väldigt bra ut, sa Don i en presskonferens. 

Don själv berättar att han "tackar" tvångssyndrom, som han lever med, och ett bra minne för att han kunnat dokumentera alla burgare han ätit. Han har nämligen kvar alla kvitton som bevis. 

64-åringen förklarar att han bara kan minnas två dagar sedan 1972 då han inte ätit en Big Mac – en gång när McDonals var stängt och dagen hans mamma gick bort. 

Vi önskar Don stort lycka till inför sitt nästa mål och väntar ivrigt på 2032 då vi förhoppningsvis får skriva om hans 40 000:e burgare.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela