I Sverige så lever det inte tvättbjörnar
Läraren som nu är avstängd, kan eventuellt bli av med sitt jobb. - Foto: Privat

Lärare torterade djur – tillsammans med sina elever

En lärare i USA har blivit avstängd efter att han, tillsammans med elever ur sin klass, dränkt två stycken tvättbjörnar.


I staden Ocala i Florida, USA pågår just nu en utredning efter att det framkommit att en lärare på skolan Forest High School ska ha dränkt tvättbjörnar och låtit hans elever både tittat på och hjälpt honom dränka djuren, enligt Click Orlando.

Videofilmer och bilder tagna av en elev visar hur en fångad tvättbjörn lyfts upp av läraren och med hjälp av några elever slängts nedd i en soptunna som de sedan fyllde med vatten.

Mamman till samma elev som tagit bilderna förklarar hur hennes son kom hem, gråtandes, över det som hade skett med djuren. 

– Jag blev illamående, det är hemskt. Jag känner mig fortfarande illamående, sa mamman till Click Orlando och fortsatte:

– När tvättbjörnarna försökte ta sig upp för att andas så använde de metallrör och tryckte ned dom igen. Och när tvättbjörnen fick upp sitt huvud över ytan så sprutade de vatten i ansiktet på djuret i ett försök att dränka den.

Flertalet djur dödade

Hon förklarade vidare att förutom de två  tvättbjörnarna som dränktes så hittades även en pungråtta död. Varav pungråttan ska ha dödats enbart för sakens skull.

– Jag tycker inte att något djur ska behandlas på det där sättet. Man torterar helt enkelt inte ett djur och dödar den på det där sättet. De skulle ha fångat djuret och sen förflyttat det till ett annat ställe istället, säger hon till Click Orlando.

Ingen brottslig aktion

Tjänstemän från Marion County Public Schools berättar att de håller på att undersöka det som har hänt och att läraren för närvarande är avstängd. 

– Polisen har berättat för oss att läraren inte har begått något brott. Det han gjorde framför sina elever är onekligen väldigt diskutabelt. Tills vår undersökning är färdig så kan jag inte dela med mig av några fler detaljer. Distriktet håller för närvarande på att besluta om lärarens framtid, sa en talesperson från skolan till Click Orlando.

Läs mer: Cirkus Maximum anmäls för djurplågeri: "Inte gjort något fel"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du husdjur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Person skjuten i jaktolycka i Surahammar

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

1 timme sedan
45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement. Av bussens 46 passagerare överlevde bara en åttaårig flicka.