Nazitysklands diktator Adolf Hitler
Nu är det bekräftat: Adolf Hitler dog 1945. - Foto: TT

Nu är det bekräftat: Adolf Hitler är död

Nej, Hitler flydde inte till Sydamerika eller ut i rymden. Han dog faktiskt där i Berlin för över 70 år sedan. Det har franska forskare lyckats bevisa.


I 72 år har mystik och mängder av konspirationsteorier omgivit Adolf Hitlers död, och människor har vigt sina liv åt att ta reda på vad som "egentligen" hände med Nazitysklands diktator. 

Men nu kan franska forskare definitivt fastställa att Hitler verkligen dog i Berlin vid andra världskrigets slut i april 1945. 

Genom att undersöka Adolf Hitlers tänder, bevarade av ryska myndigheter, har man kommit fram till sanningen. Genom att jämföra tänderna med fragment av Hitlers skalle kan man vara helt säker på att det verkligen är diktatorn. 

– Det finns inte längre några som helst tvivel. Han flydde inte i en ubåt till Argentina, han bor inte på månens baksida. Våra resultat bevisar att Adolf Hitler dog 1945, säger professor Philippe Charlier till AFP.

Studien visade också att Adolf Hitler med största säkerhet var vegetarian, något som varit mycket omdiskuterat genom historien. 

Man har också försökt ta reda på vad exakt det var som dödade Hitler. 

– Vi vet inte om han använde cyanid eller om det var en kula i huvudet som dödade honom. Det är troligt att det var både ock, säger Charlier till AFP.

Hitler omgiven av konspirationsteorier

En av de mest kända teorierna är att Hitler faktiskt lyckades fly från Berlin i slutet av andra världskriget, och att han bosatte sig i Argentina. Enligt den mest kända konspirationsteorin ska Hitler flytt till Sydamerika i en ubåt och dött i början av 60-talet. 

Vissa menar till och med att naziledaren är vid liv än i dag. Andra menar att han blev bortrövad av aliens eller att han bor på månens baksida. 

MER MYSTISKT: 6 saker Nostradamus "förutspådde" för 500 år sedan

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du konspirationsteorier?
Tack för din röst!
Senaste nytt

E-handeln fortsätter att öka

Sverige näst bäst på patent

Sverige är ett fortsatt starkt patentland, med Ericsson i spetsen. Detta enligt nya siffror från europeiskt håll. Det visar att det finns en tro på framtiden, säger Sara Backman, avdelningschef på Patent- och registreringsverket.

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

Sluta snåla, inflationen är borta, tycker Svenskt Näringsliv som uppmanar regeringen att rusta upp skruttiga järnvägar och vägar. Men brist på arbetskraft riskerar sätta fart på inflationen igen.

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

1 timme sedan
För andra året i följd minskar antalet studenter som stängs av eller varnas för fusk. Farhågorna om att AI-verktyg skulle leda till ökat fusk har alltså ännu inte besannats.

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

1 timme sedan
Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken på ny resa i hopp om vapenvila

1 timme sedan
USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten. På dagordningen: få till en vapenvila mellan Israel och Hamas samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger USA:s UD.