Tisdag 28 Sep
Stockholm

Nu är det bekräftat: Adolf Hitler är död

Nazitysklands diktator Adolf Hitler
Nu är det bekräftat: Adolf Hitler dog 1945. Foto: TT

Nej, Hitler flydde inte till Sydamerika eller ut i rymden. Han dog faktiskt där i Berlin för över 70 år sedan. Det har franska forskare lyckats bevisa.

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I 72 år har mystik och mängder av konspirationsteorier omgivit Adolf Hitlers död, och människor har vigt sina liv åt att ta reda på vad som "egentligen" hände med Nazitysklands diktator. 

Men nu kan franska forskare definitivt fastställa att Hitler verkligen dog i Berlin vid andra världskrigets slut i april 1945. 

Genom att undersöka Adolf Hitlers tänder, bevarade av ryska myndigheter, har man kommit fram till sanningen. Genom att jämföra tänderna med fragment av Hitlers skalle kan man vara helt säker på att det verkligen är diktatorn. 

– Det finns inte längre några som helst tvivel. Han flydde inte i en ubåt till Argentina, han bor inte på månens baksida. Våra resultat bevisar att Adolf Hitler dog 1945, säger professor Philippe Charlier till AFP.

Studien visade också att Adolf Hitler med största säkerhet var vegetarian, något som varit mycket omdiskuterat genom historien. 

Man har också försökt ta reda på vad exakt det var som dödade Hitler. 

– Vi vet inte om han använde cyanid eller om det var en kula i huvudet som dödade honom. Det är troligt att det var både ock, säger Charlier till AFP.

Hitler omgiven av konspirationsteorier

En av de mest kända teorierna är att Hitler faktiskt lyckades fly från Berlin i slutet av andra världskriget, och att han bosatte sig i Argentina. Enligt den mest kända konspirationsteorin ska Hitler flytt till Sydamerika i en ubåt och dött i början av 60-talet. 

Vissa menar till och med att naziledaren är vid liv än i dag. Andra menar att han blev bortrövad av aliens eller att han bor på månens baksida. 

MER MYSTISKT: 6 saker Nostradamus "förutspådde" för 500 år sedan

Gillar du konspirationsteorier?
Tack för din röst!
Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela