Michael Rotondo vägrade flytta hemifrån trots att han är 30 år gammal.
Flytta hemifrån - Foto: Unsplash

30-årig son vägrade flytta hemifrån – då stämdes han av föräldrarna

30-årige Michael Rotondo vägrade flytta hemifrån – trots sina föräldrars vädjan. Nu har föräldrarna vunnit kampen genom en rättsprocess och sonen måste flytta ut.


Vissa flyttar ut redan innan de är 18 år gamla medan vissa håller sig hemma ett tag till. I de flesta fall är det barnen som vill ut och föräldrarna som är en aningen likgiltiga till de faktum att deras små inte är så små längre. 

Men i detta fall, i USA, var det inte riktigt så. 30-årige Michael Rotondo bor med sina föräldrar Mark och Christina Rotondo i deras villa. 

För åtta år sedan förlorade han sitt jobb och flyttade därför tillbaka in med sina föräldrar. Åren gick och föräldrarna blev allt otåliga. Michael verkade inte motiverad att skaffa ett jobb och ville inte flytta ut, trots föräldrarnas vädjan, skriver Abc News. 

Föräldrarna försökte till och med ge sonen pengar för att få honom ut ur huset. Pengar han spenderade på allt annat än ett annat boende och kom sedan tillbaka till huset. 

Att han inte betalade hyra eller hjälpte till hemma fick tillslut föräldrarna att ta den drastiska åtgärden – att stämma sin egen son. 

Michael under rättegången. Bildkälla: Twitter

Under rättegången, som var i veckan, så förklarade föräldrarnas advokat hur gärna de ville sälja sin villa för att flytta till något mindre, bara de två. Michael höll inte alls med, skriver Abc news

– Jag förstår inte varför vi inte bara kan vänta lite med att få ut mig ur huset, sa han under rättegången. 

Michael agerade som sitt eget ombud och yrkade på att få stanna kvar hemma hos föräldrarna i sex månader till. Men högsta domstol var inte imponerade över hans situation och utgången var att han fick en vräkningsorder. Nu måste han flytta ut. 

TV: Så mycket får du betala max i andra hands hyra – enligt experten

Läs också om vad du MÅSTE veta innan du hyra i andra hand

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bor du hos dina föräldrar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

MP: Höj reduktionsplikten och inför vägskatt

USA: Vi låter inte Ukraina falla

Trots oenigheten i kongressen bedyrar USA:s försvarsminister Lloyd Austin att man inte kommer att överge Ukraina.

Fem döms för bomber i Norrköping

Fem män döms för sin inblandning i flera planerade och ett utfört sprängdåd i Norrköping under förra året, rapporterar SVT Öst.

Ukraina-stöd bromsas i EU

Visst ska vi hjälpa Ukraina, lovar EU-länderna – men drar samtidigt i stödbromsen för att hålla egna väljare på gott humör inför kommande EU-val. Frågan tär på enigheten inför veckans toppmöte i Bryssel.

Ljusare förhoppningar kring tysk ekonomi

Det ser allt ljusare ut för Tyskland, Europas ekonomiska motor, enligt bedömare. Det månatliga Zew-indexet uppgick i februari till 31,7 jämfört med 19,9 föregående månad. Det var dessutom högt över marknadens förväntningar som låg på 20,5. Indexet mäter investerares och analytikers förväntningar på ekonomin.

Schweizisk klockexport ur led

Suget efter schweiziska lyxklockor minskar tydligt. I februari sjönk exporten med 3,8 procent på årsbasis – blott andra gången de tre senaste åren som man noterar fallande exportsiffror.