Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

30-årig son vägrade flytta hemifrån – då stämdes han av föräldrarna

Nyheter | 25/05/2018 19:13

30-årige Michael Rotondo vägrade flytta hemifrån – trots sina föräldrars vädjan. Nu har föräldrarna vunnit kampen genom en rättsprocess och sonen måste flytta ut.

Vissa flyttar ut redan innan de är 18 år gamla medan vissa håller sig hemma ett tag till. I de flesta fall är det barnen som vill ut och föräldrarna som är en aningen likgiltiga till de faktum att deras små inte är så små längre. 

Men i detta fall, i USA, var det inte riktigt så. 30-årige Michael Rotondo bor med sina föräldrar Mark och Christina Rotondo i deras villa. 

För åtta år sedan förlorade han sitt jobb och flyttade därför tillbaka in med sina föräldrar. Åren gick och föräldrarna blev allt otåliga. Michael verkade inte motiverad att skaffa ett jobb och ville inte flytta ut, trots föräldrarnas vädjan, skriver Abc News. 

Föräldrarna försökte till och med ge sonen pengar för att få honom ut ur huset. Pengar han spenderade på allt annat än ett annat boende och kom sedan tillbaka till huset. 

Att han inte betalade hyra eller hjälpte till hemma fick tillslut föräldrarna att ta den drastiska åtgärden – att stämma sin egen son. 

Flytta hemifrån
Michael under rättegången. Bildkälla: Twitter

Under rättegången, som var i veckan, så förklarade föräldrarnas advokat hur gärna de ville sälja sin villa för att flytta till något mindre, bara de två. Michael höll inte alls med, skriver Abc news

– Jag förstår inte varför vi inte bara kan vänta lite med att få ut mig ur huset, sa han under rättegången. 

Michael agerade som sitt eget ombud och yrkade på att få stanna kvar hemma hos föräldrarna i sex månader till. Men högsta domstol var inte imponerade över hans situation och utgången var att han fick en vräkningsorder. Nu måste han flytta ut. 

TV: Så mycket får du betala max i andra hands hyra – enligt experten

Läs också om vad du MÅSTE veta innan du hyra i andra hand

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Bor du hos dina föräldrar?