22-åringen hyllades på sociala medier och av medier runt om i världen
Mamoudou Gassama räddade livet på den fyraårige pojken, som ska ha lämnats ensam av sin pappa - Foto: Thibault Camus/AP/TT/Adil__Brown/Twitter

Nya uppgifter: Det här gjorde pappan när Mamoudou räddade pojkens liv

Igår hyllades den 22-årige hjälten Mamoudou Gassama på sociala medier och av medier runt om i världen efter att han räddade livet på en fyraårig pojke i Paris. Nu har det kommit uppgifter om var pappan befann sig.


Det var igår som medier runt om i världen rapporterade om Mamoudou Gassama, 22, efter att han fångats på film när han riskerade sitt eget liv och räddade livet på en liten pojke i norra Paris. I lördags klättrade han upp till den fjärde våningen på ett hus och räddade den fyraårige pojken som hängde från balkongräcket. 

Efter hjälteinsatsen hyllades 22-åringen på sociala medier och av hela världen.

Nu har det kommit nya uppgifter om vad den lilla pojkens pappa gjorde under tiden. Pappan, enligt advokater i Paris, ska ha gått ut och handla och lämnat sonen hemma. Sen ska ha han ha kommit hem lite senare än planerat, då han spelade ett spel på sin telefon, skrev Metro UK.

Mamoudou Gassama hyllas som hjälte. Bildkälla: Adil__Brown/Twitter

Pappan har arresterats och riskerar att dömas till fängelse efter att ha lämnat pojken i den potentiellt livsfarliga situationen. Mamman ska inte ha varit i Paris under tiden, skrev Guardian.

– Hans beteende utgör ett brott, att han inte respekterar ansvaret att vara förälder. Vilket innebär ett möjligt straff på två år i fängelse, säger åklagaren Francois Molins till BFM-TV.

Video på Mamoudou publicerades på Twitter ser man hur han klättrar upp till fjärde våningen och räddar pojken, och har blivit kallad för ”spindelmannen”.

– Som tur var fanns det någon som var fysiskt stark och som hade modet att rädda barnet, sa en talesperson för brandkåren till AFP via Guardian.

Men hyllningarna slutade inte på sociala medier utan även Franrikes president Emmanuel Macron hyllade Mamoudou Gassama. 22-åringen blev inbjuden till Macron, där han fick en guldmedalj och franskt medborgarskap. 

Franrikes president Emmanuel Macron hyllade Mamoudou Gassama. Bildkälla: Thibault Camus/AP/TT

Här kan du läsa mer om Mamoudou Gassama hjälteinsats.

För ett tag sedan skrev Nyheter24 om en annan person som visade stort civilkurage. Nämligen 19-årige Omid som stoppade en misshandel på en buss i Malmö. Här kan du läsa mer om det.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du stort civilkurage?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.