Lördag 18 Sep
Stockholm

Kända stranden i Thailand avstängd – efter att turister förstört den

Den kända stranden Maya Bay i Thailand stängs av över sommaren – eftersom att turister förstört den.
Maya Bay Thailand. Foto: TT/The beach

Den kända stranden Maya Bay i Thailand kommer stängas av under hela sommaren. Anledningen är att turister skräpat ner och stört djurlivet så pass mycket att den måste "återhämta" sig.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Stranden Maya Bay i Thailand är inte bara otroligt vacker, den är också välkänd från filmen "The beach" med unga Leonardo DiCaprio i huvudrollen. Ja ni fattar nog att filmen var en hitt när den kom ut 2000. 

Sen dess har turister vallfärdat till den populära stranden. Tagit foton och försökt få en glimt av stranden som de sett genom tv-rutan. Men det har kommit till ett pris. Från 1 juni till 30 september stängs stranden ner av Thailändska myndigheter, skriver Business Insider. 

Tusentals turister besöker Maya Bay varje dag. Bildkälla: TT

De tusentals turister som besökt stranden varje DAG har förstört den. Dels på grund av skräp men också på grund av alla högljudda båtar som åker till och från stranden. Nu ska den stängas av för ge den en möjlighet att "återhämta sig". 

Båtarna skadar också korallreven som finns nära stranden. Till Business Insider säger Thon Thamrongnawasawat, expert hos Thailands organisation för att skydda djurliv, att båtarna är ett problem. 

– Vi har verkligen märkt att alla båtar som kommer in och ut verkligen påverkar korallrevet.

Maya Beach. Bildkälla: TT

Enligt turister som har kommit till stranden med förhoppningar om att den skulle se ut som den gör i filmen ska det vara en besvikelse. En turist berättar för Business Insider att det inte alls var en trevlig vistelse.

– Du kommer hit och så tror du att du är på "the square" i New York, säger turisten och menar på att det är oändligt mycket folk på stranden.

Stranden kommer inte att stängas ner för all framtid utan bara under den nämna perioden för att djurlivet och miljön omkring stranden ska ha en chans att återhämta sig.

Nyheter24 har tidigare skrivit om stränderna i Spanien som stängts av på grund av maneter och 15 riktigt bra fraser att kunna om du ska åka till Thailand

TV: Angelica, 26, lovades snorkling i Thailand – blev strandsatt på ö

Har du varit i Thailand?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela