Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Oväntade gästen : Isbjörn bröt sig in på hotell i Svalbard

- 03/06/2018, 22:22 -

Gäster och arbetare på Isfjord Radio-hotellet i Svalbard fick sig en riktig chock när de fick besök av ett något stort djur. En isbjörn.

I söndags natt var det en gäst som utmärkte sig lite extra mycket på ett hotell i Svalbard. 

Nämligen en isbjörn. 

Isbjörnen som troligtvis lockades till hotellet av hunger lyckades ta sig in i en byggnad som tillhör hotellet Isfjord Radio, skriver Svalbardposten. Och de som trodde att ett lås skulle vara nog för att hålla denna hungriga gästens tassar borta från byggnadens matförråd, har fel.  Björnen lyckades nämligen med bravur ta sig genom den låsta rullporten. 

Isbjörn
Bildkälla:TT

Något som däremot var lite svårare, var att ta sig ut igen. Därför blev isbjörnen kvar i byggnaden ända tills tidig morgon nästa dag. Ljudet av en närmande helikopter skrämde den och den flydde ut genom ett fönster. 

Lyckligtvis verkar det inte som att någon av de nio gäster och fem anställda som också befann sig på hotellet skadats under björnens besök, skriver Svalbardposten. 

Malin Stark som är tillsynschef på hotellet berättar att hon hittat flera sopsäckar med matavfall som hade öppnats i förrådet. Och på bilder som publicerats på Svalbardposten syns det hur björnen rotat runt i förrådet. 

– När jag såg att porten var uppbruten, var det första jag kände irritation. Vi hade nyligen fått en ny port eftersom den förra också blev förstörd av en isbjörn, sa hon i en intervju med Svalbardposten.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.