Torsdag 28 Okt
Stockholm

Lärare matade sköldpadda med levande hundvalp framför skolelever

En lärare i Idaho misstänks för djurplågeri efter att matat hund.
Mellanstadielärare hundvalp till reptil framför eleverna. Foto: Berit Roald/TT Dave Martin/TT (Montage)

En mellanstadielärare i Idaho, USA ville visa skolelever livets cykel. Då valde han att mata en snappsköldpadda med en levande hundvalp, framför sina elever.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det blev en underlig dag för mellanstadieeleverna i den lilla staden i Preston, Idaho. Under biologilektionen i fredags såg de på när läraren matade en snappsköldpadda – och det var inte sköldpaddsfoder som stod på menyn. Eleverna fick istället se på när läraren matade sköldpaddan med en levande hundvalp. 

Biologiläraren anklagas nu för djurplågeri och kan få upp till sex månader i fängelse, skriver CBS news. Föräldrar och elever är fortfarande mycket upprörda och nyheten har fått stor spridning över hela världen. 

Hundvalpen ska ha haft en kronisk sjukdom och ägaren gav därför valpen till biologiläraren. Enligt en mamma till två elever på skolan så var avsikten att demonstrera "livets cirkel". 

Snappsköldpaddor lever i Nordamerika, Centralamerika och Sydamerika

Det är inte första gången detta händer. En liknande incident inträffade senast förra månaden. Det var i Florida som en lärare anklagades för att dränka två tvättbjörnar och en pungråtta, framför sina elever. Läs mer om det här. Myndigheter avstod då från att anmäla läraren då de ansåg att tortyr inte var lärarens avsikt, skriver Washington post.

Läs också om mannen som lämnade sina hundar i en bil och dömdes för djurplågeri

TV: Cirkusen anmäls för djurplågeri: "Vi har inte gjort något fel"

Borde läraren dömas för djurplågeri?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela