Sex hundar lämnade ensamma hemma utan vatten och mat i ett dygn.
Djurplågeri - Foto: TT/Pixabay

Man dömd för djurplågeri – lämnade hundar ensamma i ett dygn

En man i Malmö har dömts till djurplågeri efter att ha lämnat sina sex hundar ensamma i sin lägenhet i ett dygn. Utan vare sig mat eller vatten. Lägenheten ska också ha varit väldigt varm.


Enligt svensk lag så får du endast lämna din hund i max sex timmar ensamma. Detta eftersom att de måste rastas minst var sjätte timme. Här kan du läsa om hur länge du får lämna dina husdjur ensamma.

Det är kanske inte så konstigt då att den här mannen åkte dit för djurplågeri när han lämnade sina sex hundar ensamma i ett DYGN i maj förra året. Utan vare sig vatten eller mat. På det ska lägenheten också ha varit väldigt varm, skriver 24Malmö. 

Hundarna lämnades ensamma utan mat eller vatten. Bildkälla: Unsplash/bilderna är genrebilder

Polisen fick larm om händelsen när en granne till den 45-åriga mannen hörde hundar yla från lägenheten. De tog sig in i lägenheten för att mötas av sex hundar och avföring på flera platser i lägenheten. 

Ägaren till hundarna påstår att han endast lämnat hundarna för att gå och handla och att polisen varit där när han kom hem, fyrtio minuter senare. 

Men tingsrätten kunde snabbt fastslå att hundarna lämnats ensamma minst från eftermiddagen 27 maj till morgonen 28 maj. De kunde också se att hundarna lidit av händelsen. 

När polisen kom in i lägenheten hittade de avföring. Bildkälla: Unsplash/bilderna är genrebilder

Mannen dömdes till både djurplågeri och ringa narkotikabrott. För de båda brotten blev straffet 80 dagsböter á 50 kronor, skriver 24Malmö.

Nyheter24 har tidigare skrivit om andra som inte varit snälla mot djur. Bland annat om mannen som anhölls för att han misstänkts ha torterat och dödat över 400 katter och 19-åringen som kastade ut sin hund från ett 18-våningshus.

TV: Livsfarliga trenden sprider sig – folk slutar vaccinera sina hundar

Läs också om hundägaren i USA som lät sin hund frysa ihjäl

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hund?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Polisen i Vilhelmina rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på E45, nordost om Vilhelmina.", skriver polisen på sin hemsida.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.