Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man dömd för djurplågeri – lämnade hundar ensamma i ett dygn

- 03/05/2018, 19:46

En man i Malmö har dömts till djurplågeri efter att ha lämnat sina sex hundar ensamma i sin lägenhet i ett dygn. Utan vare sig mat eller vatten. Lägenheten ska också ha varit väldigt varm.

Enligt svensk lag så får du endast lämna din hund i max sex timmar ensamma. Detta eftersom att de måste rastas minst var sjätte timme. Här kan du läsa om hur länge du får lämna dina husdjur ensamma.

Det är kanske inte så konstigt då att den här mannen åkte dit för djurplågeri när han lämnade sina sex hundar ensamma i ett DYGN i maj förra året. Utan vare sig vatten eller mat. På det ska lägenheten också ha varit väldigt varm, skriver 24Malmö. 

Djurplågeri
Hundarna lämnades ensamma utan mat eller vatten. Bildkälla: Unsplash/bilderna är genrebilder

Polisen fick larm om händelsen när en granne till den 45-åriga mannen hörde hundar yla från lägenheten. De tog sig in i lägenheten för att mötas av sex hundar och avföring på flera platser i lägenheten. 

Ägaren till hundarna påstår att han endast lämnat hundarna för att gå och handla och att polisen varit där när han kom hem, fyrtio minuter senare. 

Men tingsrätten kunde snabbt fastslå att hundarna lämnats ensamma minst från eftermiddagen 27 maj till morgonen 28 maj. De kunde också se att hundarna lidit av händelsen. 

Djurplågeri
När polisen kom in i lägenheten hittade de avföring. Bildkälla: Unsplash/bilderna är genrebilder

Mannen dömdes till både djurplågeri och ringa narkotikabrott. För de båda brotten blev straffet 80 dagsböter á 50 kronor, skriver 24Malmö.

Nyheter24 har tidigare skrivit om andra som inte varit snälla mot djur. Bland annat om mannen som anhölls för att han misstänkts ha torterat och dödat över 400 katter och 19-åringen som kastade ut sin hund från ett 18-våningshus.

TV: Livsfarliga trenden sprider sig – folk slutar vaccinera sina hundar

Läs också om hundägaren i USA som lät sin hund frysa ihjäl

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.