Incest, tortyr och barnmord – Rosemary Wests förvridna liv

Rosemary West och Fred West är några av Englands mest ökända par. Under 20 års tid skulle paret mörda, lemlästa och våldta flera unga kvinnor i landet – flera av dem barn.


Genom tiderna finns det många seriemördare som skakat omvärlden med sin skoningslöshet. Men det finns få kvinnor som gjort sig skyldiga till lika många brutala mord och övergrepp som Rosemary West gjort. 

Tillsammans med sin man Fred West skulle Rosemary systematiskt begå våldtäkter och mord på unga kvinnor i England. Ett av offren skulle vara hennes egen dotter. 

Svår barndom

Från tidiga tonåren, tills det att hon fängslades, skulle Rosemary Wests liv präglas av just grova sexuella övergrepp och extremt våld. 

Rosemary föddes 1953 i Devon, England. Under hennes barndom och tonår hade hon svårt med skolan och hennes mamma, Daisy Letts, led i perioder av svår depression. När Rosemary låg i magen behandlade läkare hennes mamma Letty med elstötar i hopp om att lindra mammans depressionen. Vissa har spekulerat kring hurvida detta kan ha varit en anledning till Rosemarys svårigheter.

När Rosemary fyllt 16 separerade hennes föräldrar, och hon flyttade med sin pappa till, William Andrew. William, som led av schizofreni och hade våldsamma tendenser började under denna tiden våldföra sig sexuellt på Rosemary. 

Det var också under denna tiden som hon träffade Fred West. Paret flyttade snabbt ihop tillsammans med Freds dotter, Anne-Marie och styvdotter, Charmaine, från ett tidigare äktenskap. Efter att Rosemary blev gravid flyttade familjen till en villa på Midland Road i Gloucester.

Och det var i det huset som majoriteten av parets offer snart skulle komma att torteras och sedan mördas. 

8-åriga Charmaine skulle bli Rosemarys första offer. Bildkälla: Murderpedia

"Skräckhuset"

I "skräckhuset", som det senare skulle komma att kallas, skulle Rosemary föda 8 barn. Som del av parets olika sexlekar brukade Rosemary prostituera sig. Hon tog då med sig hem andra män som hon hade sex med för pengar, medan Fred tittade på från ett annat rum. 

Man tror med Fem av barnens var Freds, medan de tre andra tillhörde "klienter" som Rosemary hade sex med i huset, medan Fred tittade på. 

En av dessa klienter som ofta kom på besök, var Rosemarys egna pappa, William. William misstänks också ha våldtagit Freds dotter Anne-Marie under dessa besöken. I källaren hade paret skapat en totyrkammare, med olika verktyg och sexleksaker. Och det var i den källaren som de också mördade sina offer. 

Rosemarys första kända offer skulle bli hennes styvdotter Charmaine, som bara var åtta år gammal när hon mördades. Motivet till mordet ska enligt Anne Marie, halvsyster till Charmaine, ha varit att Charmaine vägrade gråta när Rosemary misshandlade systrarna.

Charmaines vägran ska ha gjort Rosemary så arg att hon en dag misshandlade barnet till döds. Fred ska under mordet ha suttit i fängelse för stöld.

Samma år skulle Fred West mörda Charmaines mamma, efter att hon insisterat på att komma och hämta upp sin dotter. Detta troligtvis, för att han visste att Charmaine redan var död. 

Paret började sedan lura till sig och mörda, unga kvinnor. Ett av offren var Freds älskare, Anne McCall som när hon mördades var gravid i åttonde månaden med Freds barn. 1987 skulle paret döda sitt sista kända offer –  parets då, 16-åriga dotter, Heather West

Paret lurade till sig många av de unga kvinnorna genom att erbjuda skjuts. De tog sedan med dem till sitt hus där de förgrep sig sexuellt på dem, och torterade dem under flera dagar, innan de mördade dem. 

De spelade ofta in morden och tros ha sett på dem tillsammans när de hade sex. 

Morden avslöjades av en slump

Bilder tagna hos polisen. Bildkälla: Murderpedia

Efter att Heather mördades påstod Fred och Rosemary att hon flyttat till en annan stad för att arbeta. Något som hennes syskon hade svårt att tro, men till slut accepterade. 

Dock brukade Fred ofta skämta om att hon egentligen "låg under terassen" och att de andra barnen själv skulle hamna där om de inte skötte sig. 

1992 skulle Fred ett flertal gånger filma när han våldtog en av sina egna döttrar. Dottern berättade detta för sina vänner och via en skolkamrats förälder polisanmäldes händelsen. Fred åtalades för våldtäkt och  Rosemary för medhjälp, men i sista sekund drog två av barnen tillbaka sina vittnesmål vilket ledde till att de inte kunde dömas.

Trots det omhändertogs alla barn av socialen, och polisen började nu ana onåd gällande Heathers försvinnande. 

En av socialarbetarna som hade hand om barnen nappade upp det konstiga skämtet Heather under terassen och tipsade polisen, som direkt började undersöka parets hus. I huset skulle en fruktansvärd upptäckt göras. Polisen hittade inte bara Heathers ben, utan också ben tillhörande flera andra personer. 

Fred erkände till minst nio mord, men menade att han hade utfört dem själv. Rosemary förnekade sin inblandning men bevisen skulle måla upp en annan bild. 

Men innan en slutgiltig dom han utdelas, hängde Fred sig själv i häktet. 

Rosemary dömdes däremot till livstids fängelse för de tio morden, och avtjänar nu sitt straff i HM Prison Low Newton som ligger i Durham, England.

Läs även: Mord, lögner och tortyr – här är sju hemska alla hjärtans dag-mord

Läs även: 29-åring fången som sexslav i 10 år: "Det nya Fritzlfallet"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.