Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lärare postade bikiniselfie på Instagram – fick sparken

- 17/06/2018, 21:27 -

Att arbeta som lärare, och lägga ut bikinibilder på sig själv på sin privata Instagram brukar inte ha några konsekvenser. Men för den här läraren i Ryssland innebar det att förlora sitt jobb.

Viktoria Popova, 26, jobbade som lärare i Ryssland men har nu fått sparken efter att ha postat bilder på sig själv i badkläder på Instagram, rapporterar The Siberian Times.

Vid sidan av att vara lärare så jobbade Viktoria även som modell. Efter en fotografering där hon var klädd i en 50-tals pinup baddräkt la hon ut bilderna på sin Instagram. Det resulterade i arga föräldrar som protesterade mot detta och menade på att "spridandet av dessa bilder förstör skolans image".

läraren fick sparken efter bikinibild
En av bilderna som gav Viktoria sparken. Bildkälla: Privat
läraren fick sparken efter bikinibild
Klassisk 50-tals bikini upprörde många föräldrar. Bildkälla: Privat

Omsk stadshus har även dem gått ut och sagt att "detta är en oåterkallelig skada hon orsakat på skolans och hennes egna rykte". 

– Genom att sprida dessa oanständiga bilder på internet, för att främja ett kommersiellt sidoprojekt, så skadade hon också skolans rykte, säger Omsk stadshus, enligt Indy100.

Efter att Viktoria fick sparken har ryska sociala medier visat stort stöd. Över 3000 människor har postat bilder på sig själva iklädda bikinis med hashtagen "teachers are people too", för att visa solidaritet. 

Många reagerade starkt och kommenterade händelsen som "skandalös". En av kommentarerna löd "när kommer galenskaperna ta slut i detta land?". En annan skrev "det här är inte normen, lärare är människor också. Det finns en privat sfär i livet".

Men det är inte alla som är kritiska till lärarens avsked, utan det fanns de som stöttade skolan i deras beslut. En av dessa skrev "Det är bara en ursäkt för att visa sig lite naken i badkläder". 

Nu funderar Viktoria på att byta karriärsinriktning helt och hållet. Den ryska modellagenturen Plus Size Omsk har tagit kontakt med henne med ett jobberbjudande, där hon skulle få anställning som professionell plus size modell. 

Har du varit i Ryssland?