Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Två pojkar fick hennatatuering fastbränd efter miss på Mallorca

Nyheter | 19/06/2018 16:20

Två brittiska pojkar var på solsemester på Mallorca. På den spanska ön gjorde de varsin hennatatuering, men hemma i Sunderland började eländet.

Det var killarna Nathaniel Hainsworth, 13, och Kane Archibald, 7, från England som tillsammans med mamman Carrie Archibald var på den spanska semesterön Mallorca för en skön semester. Men de två pojkarnas semester fick ett minst sagt dåligt slut.

– Barnen ville ha hennatatueringar på semestern och jag sa att det var okej i slutet av veckan. Vi fixade dem och allt var bra, säger Carrie Archibald till Metro UK.

Sista dagen på semestern blev det dags att utsmycka huden med en hennatatuering, en ödla för Kane och en stor tiger för Nathaniel. Men väl hemma i England och hemstaden Sunderland började eländet. 

När Kane kom hem från skolan hade hans ödla på armen börjat klia och Carrie kunde se tydliga blåsor över hela armen. Även Nathaniel upplevde liknande symtom med sin tigertatuering på ryggen.

hennatatuering
Så här såg Kanes hennatatuering ut efter en vecka. Bildkälla: Twitter.

– Vi gick till apoteket i Sunderland och köpte krämer. Men det hjälpte inte så vi gick till sjukhuset istället. Där sa läkarna att killarna hade fått en kemisk brännskada, berättar Carrie. 

hennatatuering
Även Nathaniels tigertatuering gav honom brännskador och blåsor. Bildkälla: Twitter.

På sjukhuset fick de veta att pojkarna fått en kemisk brännskada från ämnet parafenylendiamin (PPD), vilket vanligtvis finns i hårfärger, men som inte ska finnas i färgen till en hennatatueringar. Det kemiska ämnet kan orsaka blåsor i huden och smärtsamma brännskador som kan leda till ärrbildningar. 

– Läkarna har sagt att vi måste vänta och se vad som händer med skadorna, berättar Carrie.

Nu vill mamman varna andra föräldrar för alla risker med hennatatueringar. Hon får nu också medhåll från andra britter som råkat ut för samma missöde. 

Mer tatueringar: Ska du tatuera det här så borde tänka till en extra gång

Har du gjort en hennatatuering någon gång?