12-åring ringde polisen efter han serverades sallad till middag.
12-åring ringde polisen efter han serverades sallad till middag. - Foto: TT

12-åring fick sallad till middag – ringde polisen

En kille från Nova Scotia i Kanada serverades sallad till middag av sina föräldrar. Något som inte alls var till hans belåtenhet, så han ringde polisen.


När man är barn är ens matpreferenser något annorlunda från när man blir vuxen. Och det sägs ju att ens smaklökar förändras med åren. Även om kanske vuxna inte har något emot att festa loss på en god sallad vill barn oftast äta pizza, chips och glass. 

Men när en 12-årig pojke från den kanadensiska staden Nova Scotia nyligen serverades en sallad till middag fick han nog. Vid två tillfällen under kvällen ringde han till polisen för att rapportera "brottet", skriver Independent. 

Polisen svarade på samtalen och pratade med pojken om matvanor och hans motvilja att äta föräldrarnas mat, men de valde även att markera vikten av att missbruka räddningstjänsten.

I ett uttalande säger polisen Dal Hutchinson att han kan relatera till mat man inte gillade som liten men att polisen måste använda sina värdefulla resurser för att förhindra mer akuta nödsituationer. 

Polisen tipsade även pojken om att nästa gång han får mat han inte gillar ska han vända sig till sina föräldrar  och låta polisen jobba med att fånga brottslingar istället.

Läs också när vår reporter Peggy åt det rekommenderade intaget frukt och grönsaker i en vecka. Så här gick det.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hatar du också sallad?
Tack för din röst!