Flera personer ska vara döda efter en skjutning på en redaktion i USA.
Under torsdagen skedde en fruktansvärd skjutning i Annapolis, USA. - Foto: TT

Flera döda efter skjutning på nyhetsredaktion i USA

Flera personer ska ha dödats efter att en gärningsperson skjutit inne på tidningen The Capital Gazette redaktion i Annapolis, USA. Här är allt vi vet om det fruktansvärda dådet.


Det har under torsdagen skett en fruktansvärd skjutning i Annapolis, USA. Skjutningen ska ha ägt rum inne på tidningen The Capital Gazettes nyhetsredaktion och flera ska ha dödats. 

Här är allt vi vet om skjutningen: 

När? 

Larmet om skjutningen kom runt nio på torsdagskvällen, svensk tid. Men uppgifterna var många och först var det inte bekräftat om någon dödats eller om skjutningen var inne på redaktionen. Det är nu bekräftat, skriver bland annat USA today. 

Hur många dödades och skadades?

Enligt nuvarande uppgifter är det fem personer som dödats och fler som har allvarliga skador. Enligt polisreportern Phil Davis som var en av de första på plats så ska området utanför byggnaden ha sett ut som en "krigszon".

Vem är gärningspersonen?

Den misstänkte är 38-årige Jarred Ramos. Enligt NBC ska Ramos haft en lång konflkt med tidningen, och bland annat stämt The Capital Gazettes för ärekränkning 2012. Målet avfärdades av domare så sent som 2015.

Jarred Ramos, 38, är misstänkt för morden

Vittnesmålen

På Twitter gick polisreportern Phil Davis ut och kort beskrev vad han varit med om vid händelsen. Han skrev bland annat om hur han gömde sig under ett kontorsbord medan han hörde hur personer blev skjutna. 

"Jag är en polisreporter. Jag skriver om dessa saker. Inte till den här graden men jag skriver om skjutningar och död hela tiden. Men hur mycket jag än försöker formulera hur traumatiserande det är att gömma sig under ditt skrivbord, vet du inte förrän du är där och du känner dig så hjälplös", skrev han på sin Twitter. 

Tidningen där skjutningen skedde

The Capital Gazette är ett av USA:s äldsta tidningar och har funnits 1800-talet. De säljer ungefär 30 000 tidningar per dag och täcker huvudstaden Annapolis i delstaten Maryland. 

Källor: USA today

Nyheter24 har tidigare skrivit om vilka lagar som finns i USA som är ganska sjuka jämförelsevis med vapenlagarna och om Donald Trumps fusklapp vid möte för att diskutera vapenlagar

TV: Skolskjutning i Florida – 17 personer döda

USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hört om händelsen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nvidia faller i börsöppningen

Planerade attack i Sverige – detta är IS Khorasan

Två afghanska medborgare har gripits i Tyskland – misstänkta för att ha planerat en attack mot Sveriges riksdag. Enligt tyska myndigheter är de anhängare till terrorgruppen IS Khorasan.

Tungt på skolan: "Går nästan inte att ta in"

Den 17-åriga flicka som hittades misstänkt mördad i Skene var elev på gymnasieskolan i Marks kommun. Där har elever samlats under tisdagen för att minnas sin klasskompis. Det är så sorgligt så det går nästan inte att ta in, säger Rachel Törnell vid utbildningsförvaltningen.

Sex klimatrekord – och en strimma hopp

Det var rekordvarmt i land och på haven – men 2023 slogs också rekord i havsnivåhöjning, krympande glaciärer och förlusten av havsis i Antarktis. Sirenerna tjuter, varnar FN:s generalsekreterare. Men det finns en ljusglimt.

Kvinna drev bordell på massagealong – döms till fängelse

En thaimassagesalong i Kristianstad var enligt åklagaren en förtäckt bordell.

Fyra gripna i gemensam insats mot droghandel

Fyra personer greps misstänkta för att ha varit involverade i försäljning och transport av cannabis och andra droger, skriver Eurojust i ett pressmeddelande.