Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flera döda efter skjutning på nyhetsredaktion i USA

- 28/06/2018, 23:36 -

Flera personer ska ha dödats efter att en gärningsperson skjutit inne på tidningen The Capital Gazette redaktion i Annapolis, USA. Här är allt vi vet om det fruktansvärda dådet.

Det har under torsdagen skett en fruktansvärd skjutning i Annapolis, USA. Skjutningen ska ha ägt rum inne på tidningen The Capital Gazettes nyhetsredaktion och flera ska ha dödats. 

Här är allt vi vet om skjutningen: 

När? 

Larmet om skjutningen kom runt nio på torsdagskvällen, svensk tid. Men uppgifterna var många och först var det inte bekräftat om någon dödats eller om skjutningen var inne på redaktionen. Det är nu bekräftat, skriver bland annat USA today. 

Hur många dödades och skadades?

Enligt nuvarande uppgifter är det fem personer som dödats och fler som har allvarliga skador. Enligt polisreportern Phil Davis som var en av de första på plats så ska området utanför byggnaden ha sett ut som en "krigszon".

Vem är gärningspersonen?

Den misstänkte är 38-årige Jarred Ramos. Enligt NBC ska Ramos haft en lång konflkt med tidningen, och bland annat stämt The Capital Gazettes för ärekränkning 2012. Målet avfärdades av domare så sent som 2015.

Jarred Ramos
Jarred Ramos, 38, är misstänkt för morden

Vittnesmålen

På Twitter gick polisreportern Phil Davis ut och kort beskrev vad han varit med om vid händelsen. Han skrev bland annat om hur han gömde sig under ett kontorsbord medan han hörde hur personer blev skjutna. 

"Jag är en polisreporter. Jag skriver om dessa saker. Inte till den här graden men jag skriver om skjutningar och död hela tiden. Men hur mycket jag än försöker formulera hur traumatiserande det är att gömma sig under ditt skrivbord, vet du inte förrän du är där och du känner dig så hjälplös", skrev han på sin Twitter. 

Tidningen där skjutningen skedde

The Capital Gazette är ett av USA:s äldsta tidningar och har funnits 1800-talet. De säljer ungefär 30 000 tidningar per dag och täcker huvudstaden Annapolis i delstaten Maryland. 

Källor: USA today

Nyheter24 har tidigare skrivit om vilka lagar som finns i USA som är ganska sjuka jämförelsevis med vapenlagarna och om Donald Trumps fusklapp vid möte för att diskutera vapenlagar

TV: Skolskjutning i Florida – 17 personer döda

Har du hört om händelsen?