Anställd bemöts illa av sin arbetsgivare.
Chrystals son höll på att dö. Chefen ville sparka henne. - Foto: Unsplash/Facebook

Chrystals son höll på att dö – då vill chefen avskeda henne

En butikschef har fått sparken efter att ha skickat okänsliga sms till en anställd vars son låg på livsuppehållande behandling.


Chrystal Reynolds Fisher skrev till sin chef Dawn 48 timmar innan hennes nästa arbetspass, på butiken Fork Oil i Michigan, för att meddela att hon inte kunde komma in och jobba. Hon förklarade att hennes son låg på livsuppehållande behandling och hon planerade att komma tillbaka till jobbet så fort han började må bättre.

Men istället för ett förstående sms fick Fisher ett väldigt känslokallt svar från sin chef Dawn.

Nyheten spreds snabbt på sociala medier efter att Fisher delade händelsen, med skärmdumpar på deras sms-konversation.

Konversationen. Bildkälla: Facebook

Fisher skrev:

"Min son är fortfarande på livsuppehållande behandling, så fram tills han mår bättre kommer jag inte kunna komma in och jobba. Jag meddelar dig direkt när han är på bättringsvägen så att jag kan komma tillbaka och jobba utan problem".

Dawns svar:

"Det är inte så vi gör saker, så jag förstår det som att du säger upp dig".

Till slut skrev Fisher att hon tänkte ta kontakt med företagsledningen, men Dawns svar var iskallt:

"Jag tänker inte gå in på det här med dig nu. Jag har varit mer än bemötande med alla ändringar i scheman. Det finns ingen anledning för dig att inte komma in och jobba och jag tolererar inte drama. Slut på diskussion. Om du inte är på plats när ditt skift börjar imorgon så förstår jag det som att du slutar".

Fisher skrev och frågade om Dawn verkligen själv skulle kunna klara av att gå till jobbet om det hade varit hennes barn som låg på livsuppehållande. Dawn svarade då:

"Ja, det hade jag klarat av. Jag har fortfarande räkningar att betala och skulle i såna fall behöva något att göra för att skingra tankarna. Vi kan inte komma och gå som vi vill på Fork Oil. Din son är på bästa tänkbara stället. Jag har en butik att driva och det är mitt fokus". 

Chrystal Reynolds Fishers son ligger på livsuppehåll och hon mår för dåligt för att arbeta. Bildkälla: Facebook

Inlägget blev viralt

Fishers inlägg delades mer än 80 000 gånger och har 20 000 kommentarer och nästan 50 000 reaktioner. 

En av kommentarerna lyder:

"Wow, det här är så fel. Familj kommer först. Karma kommer bita henne i röven om det är sådär hon behandlar sina anställda. Sänder böner, styrka och positiva vibbar till dig"

En annan skrev:

"Om någon sagt sådär till mig ifall mitt barn legat på sin dödsbädd, då hade de fått betala! Det här är så hemskt! Jag hade definitivt tagit det här högre upp med Dawns chef, för det här är inte okej!!"

Företaget skriver ett Facebook-inlägg

Företaget Fork Oil fick till slut reda på händelsen och meddelade i ett Facebook-inlägg att de avskedat Dawn.

Företagets Facebook-inlägg. Bildkälla: Facebook

"Vi skulle vilja följa upp händelsen vi uppmärksammat, gällande hur en anställds ledighetsansökan hanterats och bemötts av en av våra butikschefer. Efter vår utredning har vi nu bestämt att situationen hanterades otillbörligt och och utan empatin vi värderar som företag. Och för det är vi väldigt ledsna. Vi var snabba i vårt beslut att avskeda butikschefen i fråga och hon är inte längre anställd. Vi har även talat med vår anställda att hon kommer kunna ta all ledig tid hon behöver under denna svåra period".

Nyheter24 har tidigare skrivit om My som fick sparken för att även hon tog hand om sin sjuka son. 

TV: Dålig koll på facket? Här är fem anledningar till att gå med.

Källa: Indy100

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att det var rätt att avskeda butikschefen?
Tack för din röst!