Barnmorskor är oroliga över en trend som blir allt mer populär.
Nu varnar barnmorskor för den nya förlossningstrenden. - Foto: Pixabay/ montage

Därför varnar barnmorskor för nya förlossningstrenden

Att sociala medier och smartphones letar sig in i varje liten vrå av våra liv kanske inte är så konstigt 2018. Men nu har en ny förlossningstrend fått barnmorskor att slå larm.


Att föda barn är en unik upplevelse och kan vara det största och mest betydelsefulla du gör i ditt liv. Därför har nu barnmorskor börjat varna för en trend som dykt upp bland mammor som ska föda. 

Det är smartphones som börjar ta allt större plats under förlossningen och idag väljer många mammor att låta sin partner eller någon annan filma förlossningen. 

– Det har blivit viktigare att dokumentera än att uppleva, säger den danska barnmorskan Lillian Bondo till danska BT

Barnmorskor varnar för nya förlossningstrenden. Bildkälla: Pixabay

Hon säger till tidningen att hon förstår att många vill dokumentera en så pass stor händelse, men tycker att det är viktigt att hitta en balans. Lillian Bondo uppmanar till att man innan förlossningen pratar om vad som är viktigast där och då. 

– Om det känns som att kvinnan kommer att sakna sin partner under förlossningen, kanske det är bättre att en vän filmar, säger hon till BT.

Mette Margaretha Christiansen är en kvinna som valde att få sin förlossning filmad. 

– Jag hade bett mitt ex att filma så jag kunde koncentrera mig 100 procent på förlossningen. Jag är glad att jag gjorde det, och skulle min dotter i framtiden vilja visa filmen för någon skulle det inte störa mig, säger Mette Margaretha till BT.  

Barnmorskan Lillian Bondo säger att barnmorskor ibland kan dokumentera förlossningen genom att ta bilder. Men hon uppmanar också nyblivna föräldrar att tillbringa mindre tid på sina telefoner efter att de fått barn.

Har du många funderingar kring att föda barn? I den här artikeln kan du läsa barnmorskans svar på allt du någonsin undrat

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.