Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna dras ner i vattnet av hajar – se den dramatiska videon

Nyheter | 02/07/2018 20:13

En kvinna matade hajar utanför Australiens nordvästra kust då blir hon neddragen i vattnet. Se filmen från händelsen.

Den australiska kvinnan Melissa Brunning var på semester i Dugong Bay, Australien. Melissa var tillsammans med några vänner ute på en båttur vid en plats som är känd för sina hajar och krokodiler. Den 34-årige kvinnan bestämde sig för att mata hajarna samtidigt som en annan i sällskapet filmade det hela, rapporterar CNN.

När hon sträckte sig över båtkanten för att mata hajarna hände det som man verkligen inte vill ska hända. Kvinnan drogs ner i vattnet av hajarna. Mobilfilmer från händelsen visar när hon skrikandes faller ner i vattnet, se filmen i spelaren ovan. Se också filmen när vithajen attackerar centimeter från dykare.

– Allt hände så snabbt. Allt jag fokuserade på var det faktum att jag trodde att mitt finger var borta, berättar hon för CNN. 

Hajarna i området är vanligtvis fredliga varelser men kan bita ifrån om det känner sig hotade. Skulle hajen fått ett ordentligt tag om Melissas arm eller kropp skulle den kunna fått med ett stort bett.

Läs också om vithajen som i veckan blev upptäckt utanför populär semesterö.

Hon drogs snabbt tillbaka ombord på båten av sina kompisar, Melissa var i chock och trodde att hon förlorat sitt finger i attacken. 

– Jag kom upp och jag sa att jag har tappat fingret och jag kunde inte ens titta på fingret eftersom jag trodde att det var borta, förklarar hon. 

Dock var hennes finger kvar och hon klarade sig från några större skador. Nu varnar hon andra om att man måste vara uppmärksam kring hajar samt att man ska låta bli att mata dem. 

Läs även om 17-åringen som surfade med sin pappa – då en haj slet av hennes ben. Har du inte fått nog av hajar ska du läsa om 10-åringen som surfar över en vithaj – men är allt verkligen som det ser ut?

Skulle du våga att mata hajar?