Räddningsinsatsen hittade henne ute på havet. utanför strand på Kreta
Rysk kvinna somnade på luftmadrass – hittades efter 21 timmar, hela 17 kilometer bort från stranden. - Foto: Frontex/TT

Somnade på luftmadrass – flöt runt i 21 timmar utanför Kreta

En 55-årig kvinna turistade på Kreta. En dag på stranden somnade hon på sin luftmadrass och flöt ut till havs. 21 timmar senare hittades hon av den grekiska kustbevakningen.


Under onsdagseftermiddagen försvann en turist till havs på en luftmadrass i den grekiska övärlden. Hon hade somnat till och på grund av alla havsströmmar flöt hon ut i vattnet, rapporterar den The Sun.

Efter nästan ett dygn hittades den 55-åriga ryska kvinnan i vattnet 17 kilometer utanför den populära semesterön Kreta. Den 55-åriga ryska kvinnan Olga Kuldo hade anmälts saknad av sin make och dotter, de befarade att hon drivit ut till havs. 

Den grekiska kustbevakningen letade med ljus och lykta tillsammans med kustbevakningens flygplan efter den ryska kvinnan. Även frivilliga båtar ställde upp i sökinsatsen, rapporterar Frontex. 

Trots den stora sökinsatsen kunde inte kvinnan hittas på onsdagskvällen. Utan det var under torsdagen som ett flygplan från Frontex fick syn på kvinnan som hon kunde räddas. Då hade hon varit ute på havet i 21 timmar och drivit iväg 17 kilometer från stranden. En patrullbåt kallades till platsen och man kunde plocka upp kvinnan som flöt runt på sin luftmadrass. 

Efter att hennes mamma räddades skrev dottern Yulia Kuldo om försvinnandet på sin Facebook:

– Tjugoen jävla timmar. Jag kommer alltid att minnas den här dagen. Det var ett mirakel, skrev hon. 

Dottern meddelade även att hennes mamma var extremt solbränd efter alla timmar på luftmadrassen, berättade hon för grekiska Neakriti.gr. 

Grekiska medier skriver även att kvinnan hade tur att hon överlevde: 

– Hon överlevde trots en kall natt, starka vindar, regn och till och med åskväder. 

När Olga hittades hade hon en kroppstemperatur så låg som 32 grader vilket orsakade hypotermi. Dagstemperaturen på Kreta var den dagen 35 grader och på natten föll temperaturen ner till 18 grader. 

Läs också om de två pojkarna som fick hennatatuering fastbränd efter miss på Mallorca.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du kunna somna på en luftmadrass?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Använde föreningens pengar till hyran – åtalas

Ölbryggeriet i konkurs på grund av dålig ekonomi

Det är tuffa tider för landets mindre ölbryggerier. Nu har ännu ett bolag försatts i konkurs på grund av bristande lönsamhet.

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.

Två gripna – anklagas för spioneri för Ryssland

Två män har gripits i tyska Bayern, misstänkta för att ha spionerat för Ryssland och planerat bombdåd och mordbrand i Tyskland – bland annat mot en amerikansk militärbas. Syftet var enligt anklagelserna att undergräva Tysklands militära stöd till Ukraina.

Kan bygga upp Børsen – med hjälp av Paris

Danmark sörjer branden som fullständigt ödelagt en av Köpenhamns äldsta byggnader. Unika kulturvärden har gått upp i rök, men det finns hopp om återuppbyggnad av Børsen – med hjälp av Frankrike.

Minskad köttproduktion – stänger storslakteri

Den danska köttproducenten Danish Crown stänger ytterligare ett av sina slakterier. Beslutet att lägga ner anläggningen i Ringsted är en följd av en minskad grisproduktion i landet.