Emma Pichl, hennes flickvän Alex Iovine, Uberförare
Lesbiskt par kastades ut ur bilen av sin Uber-chaufför. - Foto: Facebook/Uber

Emma pussade sin flickvän – då blev de utslängda ur Ubern

En Uber-chaufför kastade förra månaden ut två tjejer ur bilen för att de pussades i baksätet. Föraren fick sparken – men nu kan han få tillbaka jobbet.


En Uber-förare i New York blev förra månaden avskedad efter att han kastat ut två tjejer ur sin bil för att de pussades, enligt uppgifter kan han snart få tillbaka sin licens och sitt jobb, skriver Metro.uk.

Emma Pichl, 24, och hennes flickvän Alex Iovine, 26, la ut en video på Facebook som visar när det blev utkastade av sin uber-chaufför. På videon ser man hur föraren Ahmad El Boutari förklarar för paret att deras kyssar var "olagliga", se videon i spelaren ovan. 

Videon som filmades blev viral och ledde till att chauffören fick sin förarlicens indragen av New York City Taxi och Limousine Commission (TLC). Men rapporter hävdar att föraren snart kan få sin licens tillbaka. Detta efter att rätten gick på chaufförens spår om att det inte fanns tillräckligt med bevisning för att styrka parets anklagelser. 

New York Post rapporterar att rätten fastställde att El Boutari hade kastat ut paret ur bilen på grund av att det stred mot Ubers policy om sexuell kontakt mellan passagerare, snarare än att det diskriminerade paret på grund av sexuell läggning. 

I rätten och i samtal med TLC förklarade Emma Pichl att de satt på motsatta sidor i baksätet och vid ett tillfälle lutade de sig mot varande och pussades en gång, en snabb och kort puss. Och att föraren senare hade en lång utläggning om att de inte borde göra det och varför det är felaktigt. 

Beslutet om att återkalla El Boutaris licens ligger nu hon TLC. Kommissionen har enligt uppgifter lämnar in två förfrågningar för att chauffören ska få tillbaka sin licens permanent. Allen Fromberg som är talesman för TLC förklarar förarens beetende vilket innefattade att han skulle kallat paret "respektlösa", för löjligt. 

Uber har tagit bort El Boutaris tillgångar till deras applikation och tjänster medan händelsen undersöks vidare. 

Visste du förresten att forskning visar att typ ingen är hetero på riktigt? Läs mer om det här. Här är 15 andra saker vi borde ha lärt oss på sexualundervisningen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde föraren få tillbaka sin licens?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.