Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Emma pussade sin flickvän – då blev de utslängda ur Ubern

Nyheter | 12/07/2018 21:07

En Uber-chaufför kastade förra månaden ut två tjejer ur bilen för att de pussades i baksätet. Föraren fick sparken – men nu kan han få tillbaka jobbet.

En Uber-förare i New York blev förra månaden avskedad efter att han kastat ut två tjejer ur sin bil för att de pussades, enligt uppgifter kan han snart få tillbaka sin licens och sitt jobb, skriver Metro.uk.

Emma Pichl, 24, och hennes flickvän Alex Iovine, 26, la ut en video på Facebook som visar när det blev utkastade av sin uber-chaufför. På videon ser man hur föraren Ahmad El Boutari förklarar för paret att deras kyssar var "olagliga", se videon i spelaren ovan. 

Videon som filmades blev viral och ledde till att chauffören fick sin förarlicens indragen av New York City Taxi och Limousine Commission (TLC). Men rapporter hävdar att föraren snart kan få sin licens tillbaka. Detta efter att rätten gick på chaufförens spår om att det inte fanns tillräckligt med bevisning för att styrka parets anklagelser. 

New York Post rapporterar att rätten fastställde att El Boutari hade kastat ut paret ur bilen på grund av att det stred mot Ubers policy om sexuell kontakt mellan passagerare, snarare än att det diskriminerade paret på grund av sexuell läggning. 

I rätten och i samtal med TLC förklarade Emma Pichl att de satt på motsatta sidor i baksätet och vid ett tillfälle lutade de sig mot varande och pussades en gång, en snabb och kort puss. Och att föraren senare hade en lång utläggning om att de inte borde göra det och varför det är felaktigt. 

Beslutet om att återkalla El Boutaris licens ligger nu hon TLC. Kommissionen har enligt uppgifter lämnar in två förfrågningar för att chauffören ska få tillbaka sin licens permanent. Allen Fromberg som är talesman för TLC förklarar förarens beetende vilket innefattade att han skulle kallat paret "respektlösa", för löjligt. 

Uber har tagit bort El Boutaris tillgångar till deras applikation och tjänster medan händelsen undersöks vidare. 

Visste du förresten att forskning visar att typ ingen är hetero på riktigt? Läs mer om det här. Här är 15 andra saker vi borde ha lärt oss på sexualundervisningen.

Borde föraren få tillbaka sin licens?