Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nej, ingen människa är hetero – enligt ny forskning

Nyheter | 13/03/2018 19:19

En studie visar att ingen människa är "bara hetero". Sexualitet handlar snarare om ett spektrum, menar forskarna.

De flesta av oss har med (nästan) all säkerhet hört någon säga "jag är jättehetero, så hetero man kan bli". 

Well, det är tydligen inte riktigt sant.

En studie, som publicerades i Journal of Personality and Social Psychology 2016, visar nämligen att det inte finns någon som "bara" är straight, utan att sexualitet snarare handlar om att alla människor är på ett spektrum.

I studien fick män och kvinnor kolla på olika typer av porr. Under tiden läste forskarna av deras psykologiska responser genom att kolla på hur deltagarnas ögon utvidgas. Detta är nämligen ett tecken på sexuell upphetsning, skriver Indy100.

Resultatet visade att kvinnor blev upphetsade båda av att se ett "heteropar", och av att se två kvinnor, vara sexuellt intima med varandra. 

Studien visade däremot att lesbiska kvinnor liksom män blir som mest upphetsade av att se det kön de föredrar mest. Men det utesluter inte att de blir upphetsade av det andra könet, enligt Indy100.

Studieförfattaren Ritch C Savin-Williams berättade för Broadly om hur de kom fram till resultatet.

– Vi visade heterosexuella män en bild på en kvinna som onanerar och de reagerade precis som en heterokille. Men även när vi visade en bild på en onanerande man utvidgades ögonen lite. Vi kan med andra ord fysiskt sätt visa att alla killar är varken gay, hetero eller bi. 

Det är inte första gången som vetenskapsmännen har kommit fram till liknande resultat. Doktor Gerulf Rieger vid University of Essex gjorde en studie som visade att kvinnor är "naturligt bisexuella". Den studien kan du läsa här.

Läs även Malin Nilssons krönika: "Nej, jag vill inte ha trekant med dig och din tjej".

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Attraheras du av någon med samma kön?