Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

26-åriga Evie högg tre personer med yxa – allt fångades på film

Nyheter | 11/07/2018 22:01

Just nu pågår rättegången mot 26 år gamla Evie Amati, i New South Wales, Australien. Hon åtalas för att förra året ha gått till attack mot flera personer med en 50 centimeter lång yxa – och två av attackerna fångades på film.

Det började som en helt vanlig januarikväll i New South Wales, Australien. Men 26-åriga Evie Amati hade planer som snart skulle förändra allt.

Amati hade matchat med 27-åriga Mickila Jahnsen på Tinder. De två möttes upp hemma hos Jahnsen och drack vodka, samt tog vad de trodde var drogen MDMA. 

När de sedan skulle ta festen vidare, valde Amati att vända hem istället.

– Jag skickade ett meddelande och frågade om hon mådde bra, och hon sa nej, hon verkade typ arg och jag förstod inte varför, berättade Jahnsen under rättegången.

De fortsatte att skriva på Facebook-messenger, och runt 01 på natten ska Amati då ha skrivit att hon “en dag skulle döda massor av människor”. Jahnsen blockade henne efter det, men då använde sig Amati av Tinder-appen istället, och skrev där “Jag vet var du bor”. Då blev Amati blockad även där. 

Några timmar senare, strax innan klockan 03 på morgon, gick den helt svartklädda Amati in på en 7-Eleven nära sin bostad. I handen hade hon en 2 kilo tung och 50 centimeter stor yxa. Bara bladet var elva centimeter, rapporterar news.com.au.

Efter en kort stund inne i butiken gick hon till attack mot de två kunder som befann sig där inne, Ben Rimmer och Sharon Hacker

Rimmer träffades i ansiktet och hans ögonhåla och käkben krossades. Han fick också ett tio centimeter långt sår över ansiktet. 

Hacker träffades i bakhuvudet, och har sedan attacken haft svåra nacksmärtor och sömnproblem.

Flera övervakningskameror inne i 7-Eleven-butiken fångade attacken på film, och Evie Amati erkänner att det är hon som syns på bilderna. 

Hennes advokat Charles Waterstreet säger att Amati inte menade att skada någon, och att hon var psykiskt sjuk under attacken. 

– Hon är en bra kvinna, väldigt intelligent, och inte en yxmördare, sa Waterstreet under rättegången.

Istället menar advokaten att Amatis beteende berodde på droger hon tagit tiden innan, samt att hon inte mådde bra psykiskt och därför drabbats av en drogframkallad psykos. 

Efter händelserna inne på 7-eleven gick Amati vidare och attackerade ytterligare en person: Shane Redwood. Han lyckades skydda sig från huggen med yxan genom att hålla upp sin ryggsäck som sköld. 

Evie Amati kunde kort därefter gripas av polis, skriver news.com.au.

Rättegången pågår just nu i New South Wales tingsrätt.