Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hon ammade sin bebis på catwalken – nu hyllas modellen

- 19/07/2018, 10:04 -

När Mara Martin blev utvald för att gå en modellvisning för Sports Illustrated så valde hon att göra något ganska ovanligt, men också uppskattat.

Modellen Mara Martin var en av 16 finalister som valdes ut för att delta i en modevisning för magasinet Sports Illustrated förra helgen i Miami. Och det hon valde att göra på catwalken har nu fyllt hennes sociala medier med pepp och kärlek, skriver Buzzfeed.

Hon tog med sig sin fem månader gamla bebis på catwalken samtidigt som hon gick upp och ner på podiet och poserade. 

Hennes bebis hade också sina egna snygga accessoarer i form av ett par grönglittriga shorts och även ett par öronskydd, för att försäkra sig om att hon skulle må så bra som möjligt under tiden uppe på catwalken.

Men det var inte bara att hennes bebis följde med under showen – utan Martin ammade henne under hela tiden.

Modellen Mara Martin ammade på catwalken.
Bild: Stella Pictures

Reaktioner på hennes sociala medier

“Jag är så tacksam över att få dela budskapet och förhoppningsvis normalisera amning och visa andra att kvinnor KAN GÖRA ALLT!” skriver Mara Martin om modevisningen på Instagram.

Hon har sedan dess blivit bombarderad av kommentarer på Instagram, där folk vill gratulera hennes unika uppträdande på modevisningen.

"Tack för att du gick med din dotter och ammade henne samtidigt. Det var en av de mest vackra saker jag någonsin sett!", skrev en person.

En annan skrev:

"Tack för att du gjorde det här!!! Amning är inte alls så accepterat eller normaliserat som folk gärna vill tro. Jag uppskattar att du gör det här som är så normalt för så många av oss, när jag samtidigt behöver försvara min kärlek och tro på amning för främlingar. Så tack igen. Från en ammande mamma till fyra barn".

Men bland all kärlek så hittade man också spår av folk som inte riktigt höll med:

"Hon väntade medvetet med att amma sin bebis tills det var dags för henne att gå upp på catwalken, så hon kunde ståta omkring med henne som rekvisita. Folk som du gör bara såna här saker bara för att få uppmärksamhet från andra".

Martin svarade på alla kommentarer vid ett senare tillfälle och skrev att hon hoppades på att normalisera amning och påvisa att kvinnor kan göra allt, skriver Buzzfeed.

Nyheter24 har tidigare skrivit om mamman som ammade sin 7-åriga son, läs mer om det här.

TV: 7 saker du verkligen borde tacka din mamma för på mors dag