Stockholm

13-åringen som blev mamma – tog med sin dotter på skolbalen

16-årig mamma tar med sin dotter på balen
Unga flickor blir mammor. Foto: Unsplash / Youtube

Kayleigh Snaith blev gravid vid 13 års ålder har fått utstå många elaka kommentarer de senaste åren. Idag är hon 16 år och har motbevisat alla som tvivlat på henne.


Läs mer

Tonårsmamman Kayleigh Snaith som blev gravid vid 13 års ålder har fått utstå många elaka kommentarer som bland annat säger att hon aldrig skulle klara av att gå ut skolan. Även hennes skolkamrater kallade henne "äcklig" och påstod att hon "förstört sitt liv", skriver Mirror.

Trots allas negativa kommentarer – Kayleigh börjar college i höst. Bildkälla: Youtube

Men nu är hon 16 år och trotsar hon alla elaka kommentarer och har klarat skolan galant. Det blev dags för skolans avgångsbal och Kayleigh poserar framför kameran, uppklädd inför balen med sin dotter Harley Snaith.

Kayleigh, som ska iväg och studera musik på collegenivå i september, kunde inte föreställa sig ett bättre sätt att avsluta sin tid på skolan genom att klä upp sig tillsammans med sin dotter.

Det enda tråkiga var att Harley inte kunde följa med på festen, och som plåster på såren köpte Kayleigh en vit spetsklänning till dottern. De ställde sig sedan och kramades och pussades framför kameran, tog några supersöta bilder, och sen var det att köra mot balen som gällde.

– Jag ville verkligen klä upp Harley och ta med henne på balen. För att visa vilken prinsessa hon är i mina ögon – och kommer alltid att vara, säger Kayleigh till Mirror.

Hon fortsätter:

– Jag ville också visa alla som tvivlade på mig, att jag klarade det. Här är jag och firar min skolavslutning tillsammans med min dotter.

Hon var gravid i sex månader innan hon vågade berätta för sina föräldrar. Bildkälla: Youtube

Kayleigh höll sin graviditet hemlig i sex månader, då hon var livrädd för hur hennes föräldrar Sharon Snaith, 48,  och Tommy Snaith, 53, skulle reagera.

Men hennes föräldrar förvånade henne, och lovade sin dotter att alltid finnas där och hjälpa henne. De började direkt göra hemmet barnsäkert, i tid till att Harley skulle komma till världen, skriver Mirror.

– De har verkligen varit fantastiska och hjälpt mig i min resa mot att bli en bättre förälder. De ger mig tips hela tiden. Jag är så tacksam och har sån tur som har dem.

Men det har inte varit enkelt för den unga mamman.

– När Harley var nyfödd så låg jag uppe hela nätter med henne, ibland i två till tre timmar. Sen gick jag till skolan. Jag var så trött. Sen på det så var det folk som kallade mig för äcklig, att jag förstört mitt liv. Att jag skulle vara en dålig mamma, och att jag aldrig skulle göra något med mitt liv. Det var jättejobbigt, berättar hon för Mirror.

Hon fortsätter:

– Jag kunde sitta och gråta för jag var orolig att inte klara mina slutkurser. Att jag aldrig skulle klara av att få ett jobb och göra det bästa för Harley. Det var mycket press. Men att veta att Harley var hemma och väntade på mig, och att jag gick i skolan för vår framtid motiverade mig verkligen. All min trötthet fick ett syfte – att ge min dotter det bästa livet jag kunde.

Kayleighs föräldrar har stöttat sin dotter genom hela graviditeten och efter att Harley föddes. BIldkälla: Youtube

Kayleighs mamma Sharon säger att hon och pappa Tommy är stolta över sin dotter över det hon gör för sin dotter.

– När Kayleigh berättade för mig att hon var gravid så var jag såklart chockad. Men impulsivt sa min hjärna att "vi kommer att klara det här, Kayleigh kommer ha ett fantastiskt liv, det ska vi se till". Både jag och hennes pappa är så stolta över henne. Hon är målmedveten och hon har trotsat alla nej-sägare, säger Sharon till Mirror.

Hon fortsätter:

– Det är så speciellt och fint att se henne fira hennes skolavslutning tillsammans med sin dotter. Hon visar världen att det är henne vackra lilla flicka, och att hon är stolt över sin dotter. Och vi har varit vid deras sida hela vägen.

Genom sina bilder tillsammans med Harley vill Kayleigh stötta andra unga mammor som kämpar.

– Jag hoppas att andra unga mammor förstår, genom att se de här bilderna, att få barn i så ung ålder innebär slutet på ens liv. Vad folk än säger eller tycker om dig så kan du pusha dig själv och jobba hårt, och fortfarande nå alla dina livsmål. Mammor i 20- och 30-års ålder tycker att det är läskigt att bli föräldrar. Din ålder definierar inte om du kommer bli en bra eller dålig mamma, säger hon till Mirror.

Visst är Kayleigh och Harley söta tillsammans?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.