Minns du bilden från Rysslands-vintern? Så här ser hon ut idag

Minns du bilden på en kvinna i Oymyakon, Ryssland från i vintras? Den blev viral på grund av den imponerande frosten på hennes ögonfransar, och nu har samma tjej lagt upp en till bild – som visar något helt annat.


Det kanske känns väldigt avlägset just nu, men i vintras var det faktiskt riktigt, riktigt kallt. Och inte bara i Sverige.

I Oymyakon i Ryssland uppmättes hela 62 minusgrader i januari (läs mer om det här). Ja, det är svårt att tro att det bara är ett halvår sedan. 

Det var inte riktigt lika kallt i Sverige i vintras, men det kom rejält med snö ändå. Om du känner att värmen är för mycket kan du ta en titt på de här bilderna, så kanske det känns lite bättre.

Någon som förevigade den ryska kylan var 24-åriga Anastasia Gruzdeva från staden Yakutsk, som ligger i samma region. Hennes selfie blev smått viral, och det är inte svårt att förstå varför.

Bildkälla: Instagram

Men nu undrar du kanske hur vädret i Oymyakon ser ut på sommaren? Anastasia Gruzdeva har lagt upp ytterligare en bild på Instagram för att visa hur sommaren ser ut i regionen. Och ja, det är  betydligt varmare än på vintern. Men det är inte därför sommarbilden har blivit viral.

Titta själv så får du ser varför:

Bildkälla: Instagram

Mellan maj och september plågas området av ordentliga mygginvasioner, och det är alltså mygg som sitter i Anastasias ansikte.

– Bilden togs på sekunder. Efter att ha tagit den hopppade jag upp på cykeln och skyndade därifrån. Man känner dem faktiskt inte så mycket på sitt ansikte. Benen, armarna och ryggen är känsligare. Så i några sekunder kunde jag stå ut med detta, säger hon till Sibirian Times, och fortsätter:

– Men jag tänkte: kan de bita mig till döds?

Hon säger att hon är förvånad över att hennes bilder fått så stor spridning.

– Min familj skämtar om det då och då, och säger saker som att “du är en stjärna nu”.

Temperaturen i området just nu är runt 20 grader dagtid. Men tidigare i juli verkar det ha varit mycket varmare än så, om man ska tro Yakutsk-bon Bolot Bochkarev, som postade den här bilden på Twitter.

Bildkälla: Bolot Botchkarev/Twitter

Har du svårt att sova nu när det är så varmt ute? Oroa dig inte – här hittar du de bästa tipsen på hur du kan hålla dig sval.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Föredrar du sommar eller vinter?
Tack för din röst!