Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Spädbarn hittades död på flygplanstoalett – 19-årig kvinna gripen

- 28/07/2018, 22:34

Vad polisen misstänker var ett döttfött spädbarn hittades på en flygplanstoalett på väg mot New Delhi.

En dödfödd bebis hittades i onsdags ombord på ett plan ägt av flygbolaget AirAsia, skriver NDTV.

Spädbarnet hittades "livlöst och övergivet" på ett av planets toaletter under tiden flygplanet förberedde för landning, enligt ett pressmeddelande från flygbolaget. Planet avgick från Imphal, mellanlandade i Guwahati och slutdestination var New Delhi. 

Flygpersonalen hittade barnet under onsdagen, bara minuter innan planet landade. 

Polisen misstänker att barnet redan var dött vid födseln.

– Hon gick ombord på planet i Guwahati och levererade ett för tidigt dött foster, sa polisen Sanjay Bhatia till India Today.

En läkare som jobbar på New Delhis internationella flygplats har bekräftat att barnet föddes på planet, säger AirAsia i sitt pressmeddelande. Enligt flygbolaget så förhördes alla kvinnor ombord på planet innan de identifierade mamman. 

– En 19-årig kvinna kom fram och berättade att det var hon som födde barnet på flygplanets toalett, och hon blev sedan tagen till sjukhuset för läkarvård och undersökning, säger konstapeln Bhatia till India Today.

Han fortsätter:

– Kvinnan har sagt att hon vägrar motta läkarvård och hon vill inte heller ge fler detaljer kring händelsen.

Polisen säger att de försökt få kontakt med kvinnans familj för att få mer information. Kvinnan kan dömas till två år i fängelse och böter, skriver Sky News.

– Händelsen har rapporterats till DGCA (Indiens nationella civila luftfartsmyndighet) och flygbolagets personal samarbetar med New Delhi polisen, sa AirAsia i ett meddelande till NDTV.

De fortsätter:

– Vi kommer att hjälpa till med utredningen och samarbeta med alla berörda myndigheter.

Enligt Flight Aware är det omkring 10 000 flygplan i luften samtidigt, och då kan man tänka sig att det såklart händelser sker där uppe. Till exempel så var det en man som luktade så illa så att planet var tvunget att nödlanda. Olyckligtvis dog mannen som följd av en köttätande bakterie, du kan läsa mer om händelsen här.

Tycker du detta borde ses som ett brott?