Melvin sörjde sitt döda barn – men i kistan låg en docka

Rosa delade den glada nyheten att hon var gravid med sin pojkvän Melvin. De såg fram emot att få sina tvillingar, men efter nio månader var det inga tvillingar som kom hem. Bara en kista.


En ytterst märklig nyhet utvecklar sig just nu i Honduras i Centralamerika. 

Rosa Castellanos Diaz berättade för sin partner Melvin Mendoza att hon var gravid, dubbelt upp, med tvillingar. Nio månader gick, och när förlossningen låg runt hörnet ringde Rosa sin pojkvän Melvin och berättade att hon åkte in till sjukhuset för att föda. Men senare på kvällen ringde hon upp honom igen för att berätta att den ena tvillingen inte klarat sig.

Men nu påstås det nu att Rosa i själva verket lurat både pojkvän och familj i nio månader – hon var aldrig gravid.

Sörjde sitt barn

När Mendoza fick nyheten tog han det hårt. Hans ena barn hade dött, och enligt Rosa hade hon lämnat det andra barnet på sjukhuset för fortsatt vård.

Dagen efter födseln kom Rosa hem igen, bärandes på en kista. Hon berättade för familjen och vänner att de inte kunde se barnet, för sjukhuspersonalen hade förbjudit henne från att öppna kistan.

Begravde "barnet"

Vakan pågick hela eftermiddagen, för att sedan följas av barnets begravning. Begravningen ägde rum på den lokala kyrkogården El Coyolar i Honduras. Melvin var så tagen av sorg att hans vänner fick hjälpa honom sänka ner kistan i marken, enligt Mirror.

Kändes fel

Men nästa dag blev Melvins vänner mer och mer övertygade om att det var något som inte stämde. De blev mer säkra på sin sak – Rosa hade ljugit om hela graviditeten. De bestämde sig för att åka till kyrkogården för att gräva upp kistan.

Vad de hittade var inte alls ett riktigt barn, utan det var en docka som låg i kistan. 

En av Melvins vänner, Ismael Mejia, berättade för tidningen Honduras El Heraldo om chocken när de öppnade kistan.

– Hela grejen var bara skum. Mitt i natten åkte vi till kyrkogården för att för att gräva upp kistan. När vi öppnade den blev vi förvånade över vad vi hittade. En docka klädd som om den vore ett barn. Vi tog kistan direkt till polisen.

Efter att Rosas lögner uppdagats så har Melvin bestämt sig för att inte anmäla henne, skriver Mirror.

Funderar du på att avbryta en graviditet, eller har du kanske bara allmänna funderingar kring abort? Då är denna artikel för dig: En informativ samling av allt du behöver veta om abort.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!