Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pensionärer rymde från äldreboende – gick på hårdrocksfestival

Nyheter | 05/08/2018 22:38

Ett äldreboende i Tyskland larmade polisen efter att de märkt att två män från boendet var försvunna. Männen hittades 03.00 på morgonen på hårdrocksfestivalen Wacken Open Air metal festival.

Två äldre tyska pensionärer visade sig vara trötta på sitt äldreboende i Dithmarschen, Tyskland. De kände att det var dags att röra om i grytan. De två herrarna visade sig vara inget annat än två gamla hårdrockare, som var sugna på att återuppleva lite festivalliv.

Wacken Open Air påstås vara världens största hårdrocks festival som äger rum i Tyskland varje år. Årets festival var helt slutsåld och drar hela 75 000 besökare från världen över.

De två pensionärerna försvann på fredagskvällen och det anmäldes in till polisen som började leta efter männen, skriver DW.

När två pensionärer anmäls försvunna så blir man ju lätt orolig, men den här historian har ett bra slut. Även om polisen var inblandad.

Tydligen lever den 4 dagars långa festivalen upp till sitt rykte då de äldre männen vägrade lämna platsen. Polisen fick eskortera dem hem till äldreboendet med hjälp av både taxi och polisbil.

– Båda var desorienterade och apatiska. Men de tyckte tydligen väldigt mycket om festivalen, berättade Merle Neufeld, presstalesperson för den lokala polisen, för NDR.

Årets Wacken fest hade stora headliners som Red Hot Chili Peppers, Dimmu Borgir, In Extremo, Nightwish, Clawfinger och Oomph.

Wacken har fler rykten än att bara vara världens största och bästa hårdrocksfestival. Det ryktas även om att festivalen är den lerigaste festivalen. Men i år varnade organisatörerna besökarna för brandrisk och damm som följd av de extrema värmeböljorna. 

När festivalen var slut så berömde polisen festivalbesökarna för anständigt beteende. Polisen behövde inte rycka ut i mer än vid mindre narkotikabrott.

Någon annan som var less på vardagen var den lilla 12-åriga pojken som bråkade med sina föräldrar och bestämde sig för att rymma hemifrån. När hans föräldrar fick reda på vart han hade åkt så blev de riktigt riktigt RIKTIGT chockade, läs mer om det här.

TV: Restaurangägarens fina gest – bjöd pensionärer på alla hjärtans lunch

Låt gubbarna gå på festival?