Torsdag 27 Jan
Stockholm

Gabrielle, 19, blev utkastad från gallerian för sin klädsel

Gabrielle
Gabrielle blev utkastad ur butiken. Foto: Facebook

En 19-åring anklagar nu en galleria för att ha trakasserat och kastat ut henne. Och trots att händelsen blivit viral, världen över, anser inte gallerian att man gjort något fel.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När Gabrielle Gibson, 19, skulle gå och handla förra veckan fick hon en minst sagt obehaglig överraskning. Enligt Gabrielle påpekade väktarna att de inte kunde sluta titta på hennes rumpa, och att hon därför var opassande klädd. 

”Jag blev trakasserad och sen utslängd från Bel Air-gallerian i Mobile, Alabama på grund av min klädsel. Tydligen kunde inte vuxna män hantera min klädsel, så jag blev utsparkad”. 

Var för varmt

Hon skriver också att en i säkerhetspersonalen menade att han inte kunde sluta titta på Gabrielles rumpa och att hon därför störde ordningen. 

"Hur skulle det vara om du inte kollade på min röv?", skriver Gabrielle i sitt inlägg.

Shortsen Gabrielle hade på sig.

Hon skriver också att de hotade med att ringa polisen, trots att hon försökte förklara att det var för varmt för att ha jeans. 

Precis som andra delar av världen har Alabama drabbats av en värmebölja – enligt AccuWeather var det 29 grader varmt i Mobile den 1 augusti. 

På bara några dagar har inlägget spridits över hela världen, flera internationella medier har skrivit om Gabrielles jeansshorts, och Gibsons inlägg har delats 3 000 gånger. 

En som delat Gabrielles inlägg frågar varför det är okej för killar att ha jeans som hänger över halva rumpan men inte okej för tjejer att ha shorts som faktiskt täcker hela baken. 

”Åtminstone är hennes rumpa i byxorna”, menar författaren till inlägget. 

Gallerian ser inget problem

Men gallerian anser inte att de har gjort något fel. I ett skrifligt uttalande säger Bel Air-gallerian så här: 

Det är viktigt för oss att vi kan ha en familjevänlig shoppingmiljö, och det är därför att man följer våra klädkoder. Alla som bryter mot reglerna kommer ombes att lämna våra lokaler". 

Gabrielle Gibson

En demonstration hölls nu i helgen utanför gallerian för att protestera mot reglerna. 

"Jag är äcklad över gallerians beteende. Jag ville bara ha en trevlig dag och fönstershoppa lite. Jag skäms över detta", skriver Gabrielle Gibson på Facebook.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela