Fredag 7 Okt
Stockholm

Sjuka extremvädret – här dränks byn i flod av lera och sten

Videos visar hur lavan sprutar upp på gatan
En flod av lera och sten vällde fram längs gatorna. Foto: Youtube/Delphine Thurre/VITALY PETRUKHIN

Folk tvingades evakuera sina hem på grund av den våldsamma floden av lera och sten som svepte genom den lilla byn. Flera filmade den ovanliga händelsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En stark ström av lera och sten dränkte en liten by i Schweiz på tisdagen. Det var en kraftig storm som gjort att flodbädden expanderade och flodbanken brast, vilket skapade floden fylld av lera och sten. 

Floden av sten och lera såg ungefär ut som en ström av lava som vällde fram genom landskapet. 

Som tur var skadades ingen person till följd av den kraftiga strömmen av lera, men flera personer evakuerades från sina hem. 

På klipp från händelsen kan man också se hur träd slits upp med rötterna, hur bilar följer med strömmen en bit och att vägskyltar jämnas med marken när den väldiga floden drar fram. 

På flera av klippen kan man också höra hur folk skriker när de ser hur floden trycks mot broar vilket resulterar i att lera sprutas upp i luften. 

På en video kan man se hur leran kastas upp i luften. Bildkälla: Youtube/Delphine Thurre

Byn som drabbades heter Chamoson och den här typen av väderfenomen är mycket ovanliga, Independent har också uppmärksammat händelsen. 

Ett av klippen på händelsen börjar redan innan lerfloden nått fram, och flera personer står redo för att titta på den. Den första strömmen håller sig i det dike som finns utgrävt, men strax därefter kommer en mycket bredare ström som väller upp längs kanterna. Vid en liten bro väller leran istället upp över den och breder ut sig på gatan. Människor som står och tittar på får snabbt springa undan. 

Leran täckte hela gatan och jämnade trafikskyltar med marken. Bildkälla: Youtube/VITALY PETRUKHIN

I ett annat klipp forsar lerfloden under en bro, men då och då uppstår ett tryck vilket gör att lera kastas upp i luften och landar på marken. Personen som filmar backar längre och längre ifrån leran som kastas högre och högre upp. 

Se klippen på händelsen i spelaren ovan. 

Under våren drabbades Hawaii av flera kraftiga vulkanutbrott. Här kan du se hur lavaströmmen slukar bilar och hus.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.