Google Maps/ Niels Hougaard/Ritzau via AP/TT
Många tycker att Peter Madsen tycker har det för bra i fängelset - Foto: Peter Madens levnadsvillkor i fängelset har väckt ilska på sociala medier.

Madsens villkor i fängelset skapar ilska: "En hotellvistelse"

I fängelset har Peter Madsen fått en cell som beskrivs som "ett studentrum med ljusa och varma färger" och folk på social medier rasar nu och menar att han har det på tok för bra.


Livstidsdömde Peter Madsen sitter just nu på Storstrøm fängelse, när danska tidningen BT skrev en artikel om hur hans levnadssituation ser ut inne i fängelset väckte det starka reaktioner på sociala medier. 

Det var ett år sedan som Kim Wall rapporterades försvunnen och efter det väntade ett enormt sökande och flera historier från gärningsmannen Peter Madsen. Han hävdade först att Kim Wall dött till följd av en olycka, men det visade sig sedan att Madsen mördat Wall på ubåten för att sedan stycka hennes kropp och kasta den överbord från sin ubåt. 

En person som jobbar på fängelset där Peter Madsen sitter har beskrivit Madsens cell som "ett studentrum med ljusa och varma färger". 

BT beskriver också hur en dag inne på fängelset kan se ut. Fångarna kan röra sig fritt mellan varandras celler, de lagar mat, spelar pingis, fotboll och har tillgång till gym. 

I fängelset får fångarna laga mat och spela fotboll och pingis. Bildkälla: Niels Hougaard/Ritzau via AP/TT

På social medier skriver man nu att Peter Madsens straff låter som en hotellvistelse, och man jämför fångarnas levnadsvillkor med hur det ser ut på äldreboende och för hemlösa, skriver BT

"Det är skrattretande, vårt danska system. De äldre får mindre och mindre och lever på gränsen till svält, medan pedofiler och mördare lever i en skyddad miljö, det finns inget slut!" skriver Kenneth Daniel Christensen på Facebook. 

Men en del håller inte med och menar att det viktigaste är att fångarna är inlåsta. 

"Det spelar ingen roll, poängen med fängelset är att man hålls borta från andra normala människor. Vad han gör där inne spelar ingen roll. Han kommer aldrig ut i samhället igen, och om han gör det är han gammal och grå" skriver Jesper Christensen på Facebook.  

Vill du läsa mer om hur Peter Madsen har det i fängelset? Här kan du läsa om när han flyttades till ett av världens lyxigaste fängelser

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.