Renea klagade på huvudvärk – hade bara ett dygn kvar att leva

Renae Williamson, 40, trodde att huvudvärken hon hade bara var migrän. Men väl på sjukhuset visade det sig att hon hade kunnat dö drygt ett dygn senare om hon inte hade röntgas.


Det var i slutet av juni 2017 som Renae Williamson, 40, från Australia fick kraftig huvudvärk som satt i några dagar. Efter att ha pratat med sin syster då kontaktade Renae sin läkare då hon misstänkte att det kunde röra sig om migrän, något som flera i hennes familj haft, skriver Daily Mail

Läkaren blev orolig över att hon hade ont i huvudet, eftersom Renae inte hade sökt hjälpt för det tidigare under åren. Så hennes läkare bestämde att 40-åringen skulle få göra en magnetröntgen, för att vara på sen säkra sidan. Och utan den hade hon kunnat vara död redan nästa dag. 

Sex dagar efter att huvudvärken hade börjat så hittade man två knölar på hjärnan, skriver Daily Mail. 

"En av knölarna hade orsakat så mycket svullnad på hjärnan att om jag hade väntat 24 timmar, så hade jag kunnat dött" skriver Renae på Gofundme. 

Personalen på sjukhuset tog hennes man Jared åt sidan och berättade för honom att de hade hittat två knölar. Han blev chockad och bad dem förklara allt igen.  

"Han tittade på mig, hans ansiktsuttryck kommer jag aldrig att glömma" fortsätter hon och skriver att han sedan satte sig bredvid henne och förklarade läget. 

Den 21 juli 2017 opererades Renae och operationen gick bra och hela tumören kunde opereras bort. Efter 15 dagar på sjukhuset så fick hon komma hem. Men den femte dagen hemma så började det läcka cerebrospinalvätska, eller "hjärn-ryggmärgsvätska, från området hon hade opererats på och hon fick komma tillbaka till sjukhuset.

Det var även då hon diagnosticerades med melanom, en typ av hudcancer. 

Familjens värld vändes upp och ner och de var tvungna att sälja deras lägenhet för att ha råd att kämpa och leva med melanom. 

"Kolla varje vecka när du står i duschen, om du ser något på huden som är ovanligt, se till att kolla upp det. Låt inte någon säga att det inte är något. Du känner din kropp, lita på det, tro på det och det viktigaste av allt, ta hand om det" skriver hon på Gofundme.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

1 timme sedan
Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

1 timme sedan
Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

1 timme sedan
"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.