Torsdag 2 Dec
Stockholm

Därför säger män att de har legat med fler än de har

Man och kvinna ligger i en säng, par kysser varandra
Kvinnor har i genomsnitt under en livstid sju sexpartners och män 14 sexpartners. Foto: Unsplash

Varför tenderar män att överdriva siffran om hur många personer de har haft sex med? Forskare vid University of Glasgow tror sig nu har svaret på det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att få frågan hur många du har legat med kanske har hänt någon gång, sen vill en del hålla det för sig själv och andra har inga problem med att tala om det. Men har du någon gång upplevt att män har en förmåga att kanske överdriva siffran? 

Säkert, och nyligen gjordes faktiskt en studie om just det på University of Glasgow. Alltså om hur det kommer sig att män är mer troliga att överdriva hur många personer de har legat med. 

Forskarna analyserade data från de 15 000 personerna, män och kvinnor mellan åldrarna 16-74. De gjorde en nationell undersökningen om livsstil och sexuell attityd för att kunna få ett svar på varför män tenderar att göra det. 

I undersökningen rapporterade kvinnor att de i genomsnitt under en livstid hade sju sexpartners och män 14 sexpartners. 

kvinnor har en mer konservativ syn på tillfälligt sex än vad män har. Bildkälla: Unsplash

Det man fick fram var ett par olika faktorer som kunde ha att göra med varför männen tenderar att överdriva siffran. Den första var att det beror på sociala normer och samhällets syn på att ha tillfälligt sex, skriver Veckorevyn.

I studien visade det sig att kvinnor har en mer konservativ syn på tillfälligt sex än vad männen hade. 9 procent av kvinnorna hade svarat "inte fel alls" med one night stands jämfört med männens 18 procent. 

Och på frågan om en gift person som har en sexuell relation med någon annan än hens partner svarade 65 procent av kvinnorna att det "alltid är fel", medan 57 procent av männen tyckte det "alltid är fel". 

En annan förklaring är att när kvinnor får frågan om hur många sexpartners de har haft så berättar dem hur många sexpartners de har haft totalt fram till de blir tillfrågade. Män däremot svarar med summan sexpartners de tror att de kommer att ha ungefär under deras livslängd.

Fler kvinnor tycker att det inte är okej att vara otrogen mot sin partner än vad män tycker. Bildkälla: Unsplash

Att få en relation att hålla genom vått och torrt kan vara klurigt, för ibland är det motgångar i ett förhållande. Vad är det egentligen som gör att ett förhållande håller? Här kan du läsa listan Nyheter24 satt ihop som handlar åtta saker par har gemensamt som håller ihop.

Se mer i klippet ovan.

Överdriver antal sexpartners när någon frågar dig?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela