Polisen sköt en 87-årig mormor med elpistol, hon rensade ogräs i sin trädgård.
Martha, 87, sköts med elpistol av polisen i Georgia när hon rensade ogräs med kniv.

87-årige Martha rensade ogräs – sköts av polis med elpistol

En polis i delstaten Georgia i USA sköt med elpistol mot en 87-årig kvinna som höll på att rensa ogräs i sin trädgård med kniv. Polisen som använt elpistolen är kvar i tjänst.


En polis i delstaten Georgia i USA använde elpistol mot en 87-årig kvinna när hon vid sitt hem i Chatsworth höll på att rensa ogräs med kniv, rapporterar NBC News. Martha al-Bishara, som kvinnan som sköts heter talar inte engelska, hon sköts med elpistol och sattes i handbojor, då hon inte förstått att polisen bad henne om att släppa kniven.

Familj och släktingar till Martha rasade mot polisen och deras agerande, de förstår inte hur man kan skjuta en så pass gammal kvinna bara för att hon inte kan engelska och rensar ogräs i trädgården med en kökskniv. 

– Om tre poliser inte kan hantera en 87-årig kvinna, borde det kanske lämna tillbaka sin polisbricka, säger Marthas brorson till NBC. 

Enligt polischefen i Georgia gjorde inte polismannen några fel genom att använda sitt tjänstevapen, och i detta fall elpistol då den 87-årige kvinnan inte kunde lyda kommandot att släppa kniven från handen. 

– En 87-årig kvinna med en kniv har fortfarande möjlighet att skada en polisman, säger polischefen Josh Etheridge till Daily News of Dalton och fortsätter: 

– Det var inte genom ilska och ondska det hände, enligt min mening var det den lägsta grad av våld som vi kunde använda för att stoppa hotet. 

Martha vårdades på sjukhus efter händelsen. Bildkälla: Youtube

Det var under fredagskvällen som en anställd på en bar ringde larmtjänsten för att rapportera att en kvinna gick runt med kniv och såg ut att leta efter någonting som polisen tog sig till platsen. Och de var efter att hon då inte kunde lyssna på kommandot från polisen som de använda elpistol för att skjuta kvinnan. 

Martha överlevde utan vidare skador och omhändertogs av polisen samt anklagades för brottslig överträdelse och hinder av polisman. 

Polisen som använt elpistolen är kvar i tjänst.

I början av augusti sköt tragiskt en 20-årig man till döds av polis i Stockholm. Mannen hade Down syndrom och autism, läs mer om händelsen här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde polisen använda sina tjänstevapen mindre?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.

Lägre priser pressar SSAB:s vinst

Stålkoncernen SSAB vinst faller tydligt. Under första kvartalet landade rörelsevinsten på 3 157 miljoner kronor, ner från 4 733 miljoner kronor samma period i fjol.

Uppgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas fortsätta upp när handeln inleds klockan nio, indikerar förhandeln på bland annat IG Markets.

Polisen i Skövde rapporterar om trafikolycka

"På Skövdevägen vid Skultorp är det en bilist som blir påkörd bakifrån av en annan bilist.", skriver polisen på sin hemsida.

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Kredithanteringsföretaget Intrums vinst minskar och besparingsprogrammen utvidgas.