Nya bilder på Loch Ness-odjuret
Loch Ness-odjuret i Skottland - Foto: TT

Loch Ness tros återigen ha fångats på bild – se den här

Vad gömmer sig egentligen under Skottlands vattenyta? Ja, vissa tror ingenting. Men kolla in videon ovanför och se själv vad du tror.


När man pratar om Loch Ness-odjuret är det många som skakar på huvudet och enkelt avvisar det som en myt. Men de här bilderna en liten 12-årig flicka lyckades fånga med sin kamera har blivit utsagda som "de bästa bilderna på Loch Ness-odjuret på många år", och de kan få den största skeptikern att bli fundersam. 

Lilla Charlotte Robinson var på semester med sina föräldrar Kat Robinson, 41 och Dave Robinson, 52, på Loch Ness Highland i Invermoriston i Skottland. Vad de trodde skulle bli en helt vanlig resa blev istället en väldigt spännande semester, för redan första dagen ska Nessie ha kommit upp till ytan. 

Klockan var runt sju på kvällen när Charlotte såg Loch Ness. Det legendariska vatten-odjuret ska ha varit ovanför ytan runt en minut, ungefär 15 meter bort. Den ska sedan ha försvunnit under vattnet igen, för att dyka upp än en gång, 22 meter bort. Men den gången var Nessie snabbare på att dyka ner, och stannade inte uppe i ens en minut.

– Det var något i vattnet och jag tog en bild. Den hade nacke och huvudet såg ut som en krok, sa Charlotte till Mirror. Hon fortsatte:

– Jag trodde typ att det var Nessie, men jag ville ha bevis. Jag har alltid föreställt mig henne med lång nacke och med flip-flops. Jag har sett något, men jag är osäker på vad.

Charlottes mamma Kat sa till Mirror att hon först var skeptisk när hennes dotter sa att hon sett Loch Ness. Men när hon såg bilderna blev hon fundersam.

– När Charlotte visade bilderna kunde jag inte tro mina ögon. Det var något där.

Nessie-experten Steve Feltham har dedikerat hela sitt liv åt att lösa mysteriet kring Loch Ness-odjuret.

– Jag var så exalterad när jag såg bilden! Det är den bästa Loch Ness bilden tagen på flera år, sa han till Mirror.

Nyheter24 har tidigare skrivit om 66-årige Jimmy Wright som var ute och promenerade när han gjorde en märklig upptäckt som har fått nätet att spekulera. Du kan ju gissa vad det var för något, läs mer om det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du på Loch Ness?