Onsdag 27 Okt
Stockholm

Taylor knuffade Jordan, 16, från en bro – här är hennes ord om det

Jordan bröt flera revben och fick en punkterad lunga
Taylor knuffade Jordan, 16, från en bro. Foto: Facebook/Faksimil Good Morning America

Jordan Holgerson blev knuffad från en bro av sin vän Taylor och föll 18 meter ner i en flod. Hon bröt flera revben och fick en punkterad lunga. Här är vännens egna ord om händelsen som chockade internet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I slutet av augusti blev ett klipp viralt. I klippet kunde man se när 16-åriga Jordan Holgerson knuffades från en bro och föll 18 meter ner i floden Lewis River i Yacolt, Washington. Jordan bröt flera revben och en lunga punkterades. 

Personen som knuffade henne var hennes vän Taylor, som nu har berättat med egna ord om händelsen i Good Morning America. Taylor hävdar att Jordan hade bett om att bli knuffad, om hon inte skulle våga hoppa i själv, skriver Daily Mail.

Jordan blev knuffad och föll 18 meter ner i en flod. Bildkälla: Youtube

Taylor säger att hon trodde att Jordan skulle klara sig, och att hon heller inte hade kunnat förutse konsekvenserna av fallet. Taylor har bett om ursäkt flera gånger, men när hon åkte för att besöka Jordan på sjukhuset ska hon ha blivit ombedd att gå. 

– Hon ville hoppa men var rädd och ville att jag skulle ge henne en knuff, jag tänkte inte på konsekvenserna, säger Taylor i Good Morning America. 

Taylor talar ut i Good Morning America. Bildkälla: Good Morning America

– Jag menade inte att skada henne, någonsin, Jag är verkligen ledsen att det blev så här. Jag hoppas att hon läker.

Åklagare övervägar fortfarande om 18-åriga Taylor kommer att åtalas. 

Har panikångest 

Efter att ha blivit vårdad på sjukhus ska Jordan ha fått komma hem, men fick fortfarande panikattacker. Jordans mamma, Genelle Holgerson, har tidigare sagt till Daily Mail att Jordan har ont. 

– Hon är glad att hon inte är förlamad eller död. Hon är vaken men har ont och är väldigt trött. Vi har tur att hon kommer att återhämta sig och inte få permanenta skador. 

Videon blev viral 

I klippet som snabbt blev vitalt hör man att Jordan säger att hon inte vill, men blir pressad att hoppa. Sen hör man att en personen säger "redo?" och sedan knuffas Jordan och faller 18 meter ner i vattnet och ett hårt plask.

En längre version av klippet har även publicerats av Today, där man kan höra att Taylor säger "hoppa bara, du lovade att du skulle göra det. Jag kommer att knuffa dig." 

I videon ovan kan du se det obehagliga fallet, känsliga läsare varnas. 

Här kan du läsa mer om händelsen.

Har du läst om händelsen innan?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela